Ressam Ergin İnan Urla’da alıkonuldu!

0

Dünyaca ünlü ressam Prof. Dr. Ergin İnan’ın eşi F.İ., İnan’ın EART Galeri sahibi Ergün Arslan tarafından Urla’da alıkonularak tecrit edildiğini ve eserleri üzerinden sömürüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Odatv’de yer alan habere göre, İnan’ın eski eşi F.İ. tarafından adli makamlara sunulan belgelerde, galerici Ergün Arslan’ın aileyle yakınlık kurduğu, ardından İnan’ı İzmir Urla’ya götürüp sömürdüğü ve sanatçının ailesiyle bağlarının koparıldığı öne sürüldü.

İddialara göre EART Galeri sahibi Ergün Arslan, eşiyle birlikte yaklaşık üç yıl boyunca İnan ailesinin evine düzenli olarak kahvaltıya geldi. Arslan’ın ailenin doğum günleri ve diğer özel günlerinde de yanlarında bulunduğu, bu şekilde aileyle yakın bir ilişki kurduğu ve güven kazandığı belirtildi.

Arslan, daha sonra Ergin İnan için İzmir Urla’da bir ev tuttu. Evin başlangıçta “iki aylığına” tutulduğu belirtilirken, İnan’ın bu süreçte ailesinden uzaklaştırılarak Urla’ya götürüldüğü ve yaklaşık üç yıldır burada bulunduğu öne sürüldü.

“ALIKONULARAK SÖMÜRÜLÜYOR”

Dosyaya sunulan beyanlarda, Ergin İnan’ın galerici Ergün Arslan tarafından “alıkonularak sömürüldüğü” iddiası da yer aldı. Arslan’ın İnan’ın eserlerinden elde edilen milyonlarca liralık gelirden sanatçının kızı O.L.İ.’ye zaman zaman harçlık gönderdiği, bunun da aileyle yaşanan sorunların üzerinin örtülmesi ve kızının babasına ulaşmasının engellenmesi amacı taşıdığı ifade edildi