Canberk TURAN; Dünyaca ünlü metal grubu Metallica’nın yeni albümü ’72 Seasons’ çıktı.

0

Canberk TURAN; Dünyaca ünlü metal grubu Metallica’nın yeni albümü ’72 Seasons’ çıktı.

Bekledi̇ğİm ve Iikoni̇k olacağını düşündüğüm 12 şarkıdan oluşan Albümü büyük bir heyecanla dinledim.

72 Seasons’ın kapağında sarı zemin üzerine kırık bir bebek yatağı, parçalanmış gitar, dağılmış bebek oyuncaklarıyla çıkıyor karşımıza…

Tüm albümlerde olduğu gibi kapağı çok etkileyici…Grafik tasarımları harika…

Albümün adı aynı zamanda ilk şarkı olan 72 Seasons…

72 Seaons şarkısı albümdeki tüm şarkılar gibi hard bir şarkı; bu albüm için Metallica gençlik yıllarına dönmüş diyebilirim. Son derece hareketli ve dinleyene “Head Bang” yaptıracak cinsten bir Metallica dinleyicisi olarak albümden son derece keyif aldım…Sanki albüm yeni çıkmamış da defalarca dinlemişim gibi hissettim. Dinleyen herkes gibi ben de Elektro gitar bateri(Lars Ulrich) ve harika vokalin (James Hetfield) büyüsüne kapıldım.

İkinci şarkı Shadows Follow’un favori şarkım olduğunu söylemeliyim.

Sizin favoriniz hangisi?

Şarkının dinamik yapısı hareket etmeye teşvik ediyor. Metallica’nın ruhuna uygun bir şarkı; gitar sololar harika…. Şarkının kısa ara geçişlerinde Batman dizi müziğinin geçişini Batmannn melodisini duyar gibi oluyorum.

Screaming Suicide yine Metallica severlerin formatına uygun bir şarkı diye yorumlanabilir.

Albümde hiç slow şarkı olmaması Metallica’nın müzik tarzına uygun; daha önce Nothing Else Matters gibi bir ikonik bir slow şarkıya imza atan Grup bu albümde hareketli seçimler yapmış. Ve bu seçimler bir Metallica dinleyicisi olarak beni çok cezbetti demek istiyorum.

Sleepwalk My Life Away, You Must Burn, Lux Aeterna,. Crown Of Barbed Wire, Chasing Light, If Darkness Had A Son, Too Far Gone?, Room Of Mirrors, Inamorata albümün diğer şarkıları…

Ben de bu günümü Metallica’nın 72 Seasons albümünün çıkış ve onu dinlemenin heyecanıyla geçirdim. Ve sizlerle albüm hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Keyifli dinlemeler diliyorum.

Canberk TURAN; Dünyaca ünlü metal grubu Metallica’nın yeni albümü ’72 Seasons’ çıktı.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 15 Nisan 2023

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here