ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC’deki Kennedy Center’da düzenlenen Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Konferansı’nda konuştu.
Trump, ABD ordusu tarafından kaçırılan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yakalanmasına yönelik operasyonu överek, operasyonun ABD ordusunun küresel gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
ABD’nin operasyondan hemen önce Venezuela’nın büyük bölümünde elektriği kestiğini belirten Trump, bunun sahadaki birliklere ciddi bir avantaj sağladığını söyledi
Trump, hava ve kara unsurlarının eş zamanlı şekilde devreye sokulduğunu belirterek, “152 uçak vardı. Kara birliklerimiz çok fazlaydı. Son derece karmaşık bir durumdu ama taktiksel olarak zekiceydi” ifadelerini kullandı.
Operasyonda ABD tarafından kimsenin hayatını kaybetmediğini belirten Trump, “Maalesef çok sayıda insan öldü. Çoğunluğu Kübalı askerlerdi. Geleceğimizi biliyorlardı ama buna rağmen bu sonuç değişmedi” ifadelerini kullandı.
ABD ordusunun kapasitesine değinen Trump, “ABD bir kez daha yeryüzündeki en güçlü, en gelişmiş ve en ölümcül orduya sahip olduğunu kanıtladı. Kimse bizi alt edemez, yaklaşmak bile mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Trump, savunma sanayisine de mesaj vererek, silah üretiminin hızlandırılacağını, savunma şirketlerine bu konuda baskı yapacaklarını söyledi.
Trump, Cumhuriyetçilerin ara seçimleri kazanması gerektiğini, aksi takdirde Demokratlar tarafından görevden alınacağını belirterek, “Ara seçimleri kazanmalıyız çünkü eğer ara seçimleri kazanamazsak, beni görevden almak için bir neden bulacaklar. Görevden alınacağım” dedi.

















