HANGİSİ SİZİN KÖTÜ RÜYANIZ? EN SIK GÖRÜNEN 10 KABUS.

0

HANGİSİ SİZİN KÖTÜ RÜYANIZ? EN SIK GÖRÜNEN 10 KABUS.

Pek çok insanın aynısını veya benzerini sık sık gördüğü kötü, tatsız rüyaları vardır. Almanya’nın Mannheim kentindeki Ruh Sağlığı Merkezi Enstitüsü tarafından Dr. Michael Schredl liderliğinde bir araştırma yapıldı. Araştırmaya denek olarak katılanlardan en son gördükleri kötü rüyaları hatırlamaları istendi ve 1,200’den kötü rüya analiz edildi.

Sonuçta araştırmaya göre en sık görünen 10 kabus ortaya çıktı. Onuncudan birinciye doğru en sık görünen kabuslar şöyle.

  1. Haşere istilası

Bu tür rüyalar sembolik bir korkunun işareti olabilir. 

  1. Şeytani varlıklar

Çocukken ebeveynler veya yaşlı yakın çevrenin anlatımları, kandırmacaları bu tür rüyaların en başta gelen sebebi olarak gösteriliyor.

8.Felaketler

Bu tür rüyaları görenlerin oranı % 4,5… Uzmanlara göre, bunlar geleceğe yönelik genel bir endişeyi ifade ediyor olabilir.

7.Sonsuz endişe

Bir şeylerin yanlış gittiğini bilip ne olduğunu çıkaramayanların gördükleri ortak rüyalar olarak tanımlanıyorlar. 

6.Anlaşmazlıklar

Bu senaryolarda, rüya gören kişi fiziksel olmayan bir kavga yaşıyor veya buna tanık oluyor. Uzmanlara göre, bu rüyalar kişisel bir ilişki hakkında sahip olduğunuz bazı sosyal kaygıların simgesi olabilir.

5.Hastalık ve ölüm

Oranı %11… Rüyayı gören kişi kendisinin veya sevdiği birinin hastalandığını veya öldüğünü görüyor. Bu tür rüyalar, kişisel olarak neler yaşandığına bağlı olarak birçok şeyi temsil edebilir. Mesela kişisel refahın kontrolünün rüyayı görenin elinde olmadığını da simgeleyebilirler. 2020’de yapılan bir araştırmaya göre, bu kâbuslar kederin dışa vurumunun bir yolu da olabilir.

  1. Kovalanmak

Psikiyatri bilimine göre bu tür rüyalar kaçınma davranışını temsil ediyor. Kişinin gerçek hayatta kaçtığı bir konu hakkındaki endişeyi işaret ediyor olabilir.

3.Kazalar. 

Bu tür rüyalar içinde en yaygını düşme… Erkekler kadınlara göre daha fazla düşme rüyası bildirmiş. Trafik kazası, boğulma gibi temalar da öne çıkıyor. Kazalı rüyaların oranı %15… Bu kabuslar için bilimsel rüya tabirleri hayli fazla. Ölüm korkusu ve çaresizlik hissi ilk sırada yer alan tabirler. 

2.Fiziksel çatışma, kavga

Bilim insanlarının bu tür rüyalara ilişkin yorumları şu konularda yoğunlaşıyor: Sosyal kaygı, gerçek şiddet korkusu veya diğer insanların eleştirilerine karşı savunmasız olma endişesi.

1.Başarısızlık

Toplam kabuslar içindeki oranı %18… En basmakalıp başarısızlık rüyası sınavda başarısız olma. Uzmanlara göre, “rüyalarınızda bu senaryoları görüyorsanız, kendi yetenekleriniz veya diğer insanların performansınız hakkında ne düşündüğü konusunda güvensiz hissediyor olabilirsiniz.”