Almanya’dan gezmeye geldikleri İstanbul’da zehirlenerek yok olan 4 kişilik Böcek Ailesi’nin ölümüyle ilgili soruşturmada 4 kişi daha tutuklandı. Otelin kamera kayıtları, resepsiyon görevlisinin kokudan dışarı çıkması nedeniyle ailenin bir süre kilitli kaldığını ortaya çıkardı.
Fatih’te bir otelde konaklayan ailede önce küçük çocuklar Masal (3) ile ağabeyi Kadir Muhammet (6) ölmüş, 2 gün arayla da anne Çiğdem ve baba Servet Böcek kurtarılamamıştı. Aynı yerde konaklayan 2 turist ile refakatçıda da benzer şikayetler ortaya çıkınca otel mühürlenmiş, toplam 11 kişi gözaltına alınmıştı.
–3 KİŞİYE ADLİ KONTROL–
Ailenin Ortaköy’de yediklerini satan midyeci, lokumcu, kokoreççi ve kafe işletmecisi 4 kişinin tutuklanmasının ardından kalan 7 kişi de adliyeye sevk edildi.
Bu şüphelilerden izinsiz faaliyet gösteren ilaçlama şirketinin sahibi Z.K, şirketin sertifikasız çalışanları S.K. ve D.C. ile otel çalışanı M.M.U.D.C tutuklandı. Tutuklu sayısı 8 oldu.
Otelin sahibi H.O. ile otel çalışanı R.B. ve simitçi M.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
–KAPIYI AÇAMAMIŞLAR-
Soruşturmada, resepsiyon görevlisi M.M.U.D.C’nin ilk ifadesinde ilaçlamadan kaynaklı kokudan rahatsız olup dışarı çıktığını anlatırken şüpheli sıfatıyla alınan ifadesinde ise bundan söz etmemesi dikkati çekti. Şüpheli, otelin kapısını kilitleyerek yemek yemek için dışarıya çıktığını, geri döndüğünde otelin önünde ambulans gördüğünü söyledi.
Dosyaya giren otelin kamera görüntülerinde de kucağında çocuğu olan Servet Böcek’in kilitli kapıdan dışarı çıkamadığı, kapıyı kırmaya çalıştığı, çevredeki vatandaşlar yardım ettiği sırada M.M.U.D.C’nin gelerek kapıyı açtığı görülüyor.
Aile yaşasaydı bugün küçük oğullarının doğum gününü kutlayacaktı.
Haber ; Zeynep Nurten UZER
















