EURO 2024; D Grubu’nda yer alacak Polonya ve Hollanda’yı tanıyalım

0

EURO 2024; D Grubu’nda yer alacak Polonya ve Hollanda’yı tanıyalım.

Polonya

Almanya’nın ev sahipliğinde 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) katılacak Polonya Milli Takımı, bulunduğu zorlu gruptan çıkmayı hedefliyor. Takımın en büyük silahı ise 35 yaşındaki Robert Lewandowski. Polonya’yı tanıyalım…

D Grubu’nda Hollanda, Fransa ve Avusturya ile EURO 2024’te mücadele edecek Polonya’nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Eski Polonyalı futbolcu Michal Probierz’in çalıştırdığı Polonya, elemelerde Arnavutluk, Çekya, Moldova ve Faroe Adaları ile mücadele etti.

Elemelerde E Grubu’nda çıktığı 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Polonya, Arnavutluk ve Çekya’nın ardından üçüncü oldu. Turnuvaya doğrudan katılma hakkı kazanamayan Polonya, 2022-23 UEFA Uluslar Ligi’ndeki sıralamasına göre EURO 2024 için play-off oynama hakkı kazandı.

Play-off yarı finalinde Estonya’yı 5-1 yenen Polonya, finalde ise Galler’e normal süresi ve uzatma devreleri golsüz biten maçta penaltılarla 5-4 üstünlük kurarak Almanya biletini aldı.

Polonya’nın Almanya’da en güvendiği isim, şüphesiz Barcelona’da forma giyen Robert Lewandowski olacak.

Elemelerde 3 gol kaydeden 35 yaşındaki futbolcu, Polonya tarihinin en fazla maça çıkan ve en çok gol atan (148 maçta 82 gol) oyuncusu konumunda bulunuyor.

Ayrıca Fenerbahçe’den Sebastian Szymanski, Antalyaspor’dan Adam Buksa ve Başakşehir’den Krzysztof Piatek ile Napoli’den Piotr Zielinski, takımın etkili isimleri arasında yer alıyor.

Aday kadrosu

Kaleci: Wojciech Szczesny (Juventus), Marcin Bulka (Nice), Oliwier Zych (Puszcza), Lukasz Skorupski (Bologna)

Defans: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Empoli), Pawel Bochniewicz (Heerenveen), Jakub Kiwior (Arsenal), Bartosz Salamon (Lech Poznan), Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona), Sebastian Walukiewicz (Empoli)

Orta saha: Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Jakub Moder (Brighton), Taras Romanczuk (Jagiellonia Bialystok), Damian Szymanski (AEK), Michal Skoras (Club Brugge), Nikola Zalewski (Roma), Jakub Piotrowski (Ludogorets), Bartosz Slisz (Atlanta), Sebastian Szymanski (Fenerbahçe), Kacper Urbanski (Bologna), Piotr Zielinski (Napoli)

Forvet: Adam Buksa (Antalyaspor), Arkadiusz Milik (Juventus), Robert Lewandowski (Barcelona), Krzysztof Piatek (Başakşehir), Karol Swiderski (Hellas Verona)

Turnuva geçmişi

Şampiyonaya daha önce 4 kez katılan Polonya Milli Takımı, en büyük başarısını 2016’da çeyrek final oynayarak elde etti.

Maç takvimi

Polonya’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran Pazar:

16.00 Polonya-Hollanda (Volkspark Stadı-Hamburg)

21 Haziran Cuma:

19.00 Polonya-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

25 Haziran Salı:

19.00 Fransa-Polonya (BVB Stadı-Dortmund)

Hollanda

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) katılacak Hollanda Milli Takımı, büyük turnuvalardaki şampiyonluk özlemini bitirmeye çalışacak. Hollanda’yı tanıyalım.

Dünya Kupası tarihinde 3 kez final oynamasına rağmen mutlu sona ulaşamayan, Avrupa Şampiyonası’nda ise tek zaferini 1988’de yaşayan Hollanda, 36 yıl sonra bu başarıyı tekrarlamayı hedefliyor.

D Grubu’nda Fransa, Polonya ve Avusturya ile mücadele edecek Hollanda’nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Ronald Koeman’ın teknik direktörlüğünü yaptığı “Portakallar”, elemelerde B Grubu’nu Fransa’nın ardından ikinci sırada tamamlayarak Almanya bileti aldı.

Grupta oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet yaşayan Hollanda, 18 puan topladı.

Kadro

Kaleci: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton).

Defans: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona), Stefan de Vrij (Inter), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denzel Dumfries (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern Münih), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool).

Orta saha: Frenkie de Jong (Barcelona), Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (Leipzig), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).

Forvet: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim).

Turnuva geçmişi

Hollanda Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 10 kez mücadele etti.

Bir kez şampiyon olma başarısı gösterdiği turnuvada 39 maça çıkan “Portakallar”, 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı. Son olarak EURO 2020’de boy gösteren Hollanda, şampiyona tarihi boyunca 65 gol attı, kalesinde 41 gol gördü.

Hollanda’nın Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:

1976 – Üçüncülük

1980 – Grup aşaması

1988 – Şampiyon

1992 – Yarı final

1996 – Çeyrek final

2000 – Yarı final

2004 – Yarı final

2008 – Çeyrek final

2012 – Grup aşaması

2020 – Son 16 turu

Maç takvimi

Hollanda’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran Pazar:

16.00 Polonya-Hollanda (Volkspark Stadı-Hamburg)

21 Haziran Cuma:

22.00 Hollanda-Fransa (Leipzig Stadı-Leipzig)

25 Haziran Salı:

19.00 Hollanda-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)