📽️ Çi̇n’i̇n en yüksek şelalesi̇ne borudan su veri̇ldi̇ği̇ ortaya çıktı

0

📽️ Çi̇n’i̇n en yüksek şelalesi̇ne borudan su veri̇ldi̇ği̇ ortaya çıktı

Çin’de bir doğa yürüyüşçüsü Çin’in en yüksek kesintisiz şelalesi olarak tanınan Yuntai Dağı Şelalesi’nden gelen suyun kaya yüzeyine takılmış bir borudan geldiğini gösteren bir video yayımladı.

Sosyal medyada viral hale gelen video, 70 binden fazla beğeni aldı.

Yuntai turizm parkının işletmecileri, ziyaretçilerinin kurak mevsimde buraya geldiklerine değdiğini hissetmeleri için “küçük bir iyileştirme” yaptıklarını belirttiler.

“Farisvov” adlı kullanıcı sosyal medyada, “Yuntai Şelalesi’nin kaynağına kadar tüm zorluklara katlanıp sadece bir boru gördüğümü anlatan hikaye” başlıklı bir video paylaştı.

Bunun ardından “Yuntai Şelalesi’nin kaynağı birkaç borudan ibaret” konusu sosyal medyada trend olmaya başladı.

Video Çin’in Twitter’ı Weibo’da 14 milyondan fazla, Çin’in TikTok’u Douyin’de ise yaklaşık 10 milyon kez görüntülendi. Tepkiler sonucunda yerel yönetimden yetkililer inceleme için parka gönderildi.
Park yetkilileri CCTV’ye şelaleye su pompalamak için kullandıkları suyun kaynak suyu olduğunu ve doğal manzaraya zarar vermeyeceğini söyledi.

Henan eyaletinin merkezinde bulunan 312 metrelik Yuntai Şelaleleri, UNESCO Global Jeoparkı listesindeki Yuntai Dağı Jeoparkı’nın içinde yer alıyor.

Her yıl milyonlarca ziyaretçi, bir milyar yıldan daha önce oluşmuş jeolojik yapıları görmek için buraya seyahat ediyor.