📽️ Kediname (24) “Ben Şero, geliyorum…”

0

📽️ Kediname (24)
“Ben Şero, geliyorum…”

Şero, Chp Genel Merkezi’nin 20 yaşındaki kedisi. Genel merkez inşaatında sosyal demokrat bir pisican olarak doğdu. Üç genel başkan gördü. Siyasi bir kimliği var. Bir anlamda Chp’nin kara kutusu.

Twitter’da, şimdiki adıyla X’de 53 bin küsur takipçisi var bu ünlünün. Bu siyasi maskot, genel merkezde kimlerle tanışmadı, hatta yarenlik etmedi ki? Horluyor gibi görünse de hangi tarihsel toplantılara katıldı, konuşup anlatsa… Siyaset koridorlarında en çok o gezindi.

Şero, adını ünlü çizgi karakter Kötü Kedi Şerafettin’den almış. Yaş 20 olunca kedi ırkına göre hayli yaşlı sayılıyor; 100. baharında. Doğal olarak yaşa bağlı hastalıkları var. Yaklaşık on yıldır doktoru olan Tarkan Özçetin, Şero’nun böbrek, karaciğer, akciğer gibi organlarında kronik sorunları olduğunu, bunlara bir de hipertiroid eklendiğini söyledi. Fakat onca yaşına rağmen demans oluşmamış, hatta cin gibi. Üç ay tedavi gördüğü hastaneden bu kez de sağlıklı olarak taburcu olan bu tüylü siyasi kimlik, sonunda genel merkezdeki mutlu günlerine geri döndü.

İlham veriyor.

Partinin çeşitli dönemlerinde siyasette adı geçen Şero, parti programlarına da esin kaynağı olmuş. Deniz Baykal zamanında hayvanlar için bazı önergelerde
yer almış.


Kemal Kılıçdaroğlunun makamında masasına hop diye zıplayıp kendini sevdirmek, ansızın toplantıyı terk etmek anlam verilemeyen ilginç huylarından. Kılıçdaroğlu bir yandan onun sırtını okşayıp, “Hayvan mamalarını lüks tüketim malzemesi olmaktan çıkaracağım” diye söz verdiğinde nasıl keyifle mırlıyordu kim bilir yavrucak. O, patisinden geleni yapmaya çalıştı ama projeler yaşama geçmedi.

Partinin şimdiki genel başkanı Özgür Özel, Şero’nun taburcu oluşunu sevinçle karşıladı. “Veteriner hekim Tarkan Özçetin, Şero’muzu getirdi” diye müjdeyi verdi. “Hayvan hakları konusunda partimizin hattı ve duruşu, Şero’nun hassasiyetleriyle aynıdır.” diye açıklama yaptı.

Kulis verir mi?

Şero, binadaki rutininde başkalarıyla birlikte asansörün kapısında bekliyor. Kapı açılınca içeri dalıyor. Şöyle bir bakıp gideceği yerin katında iniyor. Bunun bir bildiği var, bir kulis alabilir miyim acaba diye peşine takılan bile oluyor. Özellikle asansöre bir gazeteciyle binip 12. katta inerse, politbüro hareketliliği mi var gibi bir meraka da yol açıyor.

Şero’nun X’teki hesabının operatörü belli değil. Seçimlerden önce “Arkadaşlar trafolardan uzak durun” gibi paylaşımları kim yapıyorsa artık. Bu arada iktidar partisinden bazı milletvekillerinin de X’de Şero’yla polemiğe girdikleri izleniyor. Cumhurbaşkanı bile bir meydan konuşmasında “Bunlar genel başkanlarını bırakıverdiler. Neredeyse kedi Şero’yu bile binaya sokmayacaklar” dedi gülümseyerek. Bu karizmatik tüylü görüldüğü gibi siyasetin tam da göbeğinde.

Son olarak parti lideri Özgür Özel, Şero’ya arkadaş geldiğini duyurdu. CHP Genel Merkezi’nin yeni kedisinin adı da dikkat çekti. Kucağında kartopu gibi ponçik bir pisiyle görülen Özel, “Yeni kedimizin adını Zafer koyduk. Yeni zaferlere yol alacağımızın bir sembolü bu isim” dedi.

Kıdemli Şero ile yeni nefer pisican Zafer, iyi arkadaş olacaklar mı bakalım? Arkadaşlığın ötesinde Zafer akıllılık ederse, Şero’nun rahle-i tedrisinden geçip görgü ve bilgisini artırır. Üstad ile çömezi akademik bir süreç bekliyor. Ankara’da siyasetin yeni soluğu…

Füsun ALTINOK

Önceki Bölüm

📽️Kediname 23;Garfield’i Sever misiniz?

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 7 Haziran 2024

Yazarın Tüm Yazıları