İSRAİL, ABD BAŞKANI’NIN UYARISINA RAĞMEN REFAH KENTİ ÇEVRESİNE TANK YIĞIYOR VE BOMBALIYOR

0

İSRAİL, ABD BAŞKANI’NIN UYARISINA RAĞMEN REFAH KENTİ ÇEVRESİNE TANK YIĞIYOR VE BOMBALIYOR

İsrail’in ağır saldırıları nedeniyle kaçanların son sığınak olarak yığıldıkları Gazze’nin güneyindeki Refah kenti çevresine İsrail Ordusu tankları konuşlandırıldı. Tankların kente doğru ateş açtıkları belirtiliyor.

O arada Refah kenti havadan bombalanıyor.

ABD, İsrail’in Refah’a yoğun bir kara harekatına karşı çıkıyor. ABDli yetkililer, Refah’ta kullanılır diye İsrail’e uçaktan atılan bombaların sevkiyatının durdurulduğunu bildirmişlerdi. ABD Başkanı Joe Biden da dün CNN İnternational’a verdiği demeçte “İsrail kara birliklerinin yoğun bir şekilde tıklım tıklım dolu şehre girmesi halinde silah ve top mermisi tedarik etmeyeceğiz” demişti. İsrail’in Refah’taki sivilleri korumaya yönelik ikna edici bir plan üretmediğini söyleyen Biden’ın sözleri, İsrail’in topyekun bir kara saldırısına karşı şimdiye kadarki en sert uyarı olarak yorumlanıyor.

İsrail, hafta başında Refah’taki sivillerin bölgeyi terk etmesini duyurmuştu. BM Filistinli Mülteciler Ajansı, Pazartesi gününden bu yana 80,000 kişinin bölgeyi terk ettiğini bildirdi.

İsrail’in saldırıları ve söz konusu açıklamalar yapılırken Gazze’de ateş kes görüşmeleri de Mısır’ın başkenti Kahire’de devam ediyor. ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA Direktörü William Burns de Kahire’de arabulucularla görüşmeler yapıyor.