İRAN: “MİSİLLEME PLANIMIZ YOK”

0

İRAN: “MİSİLLEME PLANIMIZ YOK”

İran’ın İsfahan kenti bölgesine yönelik olarak İsrail’in yaptığı belirtilen saldırıdan sonra Tahran’dan “misilleme planımız yok” mesajı geldi.

Sabaha karşı İsfahan kentinde şiddetli patlamaların duyulmasından sonra, uluslararası haber kuruluşları olayı araştırdıklarında ABDli yetkililerin de verdiği bilgiler ışığında İsrail’in İran’a misilleme saldırısı yaptığı kanaati oluştu. İranlı yetkililer de söz konusu patlamaların İsfahan üzerindeki 3 insansız hava aracının etkisizleştirilmesinden ötürü duyulduğunu açıkladılar.

Yüksek düzeyli bir İranlı resmi yetkili Reuters Haber Ajansı’na, İsrail’e karşı acil bir misilleme planlarının olmadığını belirtti. Yetkili, olayın dışardan değil içerden bir sızmayla meydana geldiğini söyledi.

O arada İsrail Hükümeti’ndeki aşırı sağcı Güvenlik Bakanı Ben Gvir, İran’da olanların ardından sosyal medya hesabından çok kısa bir mesaj paylaştı. Mesajda “zayıf” yazılıydı.

İran, olayla ilgili oçaklamalarında sonra İsrail’in adını anmadı.

İsrail’den de herhangi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer olaya ilişkin sorulara “yorum yok” mesajı verdiler.

Olayla ilgili uluslararası medyada yapılan yorumlarda, 13 Nisan saldırısına karşı misillemesinin kalibresini sınırlı tutması için İsrail’e yapılan diplomatik baskıların sonuç verdiği belirtildi.