Çok fazla oturmak bir sonraki sessiz katildir. Öldürür!

0

Çok fazla oturmak bir sonraki sessiz katildir. Öldürür!

Singapur Sengkang Genel Hastanesi Fizyoterapi Bölümü Kıdemli Fizyoterapisti Dr. Bernice Liu bunun nedenini paylaşıyor.

Günde kaç saat oturarak vakit geçiriyorsunuz? İş yerinde, arabada veya eve giderken ve televizyon karşısında. Aslında muhtemelen bunu okurken oturuyorsunuzdur.

Dr. Bernice Liu, “Burada ve orada kısa bir süre oturmak doğal olsa da, uzun süre oturmak sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilir; araştırmalar yetersiz fiziksel aktivitenin bir dizi sağlık riskine neden olabileceğini gösteriyor” diyor.

Daha uzun süre oturan yetişkinleri karşılaştıran bir çalışmada şu bulgu ortaya çıktı:

Günde 2 saatten az süreyi televizyon veya diğer ekran tabanlı eğlence karşısında oturarak geçiren yetişkinler , herhangi bir nedenden dolayı ölüm riskinde yüzde 50 artışla karşı karşıya kaldı

Eğlence amaçlı ekran başında vakit geçirmek için günde 4 saatten fazla oturarak vakit geçiren yetişkinlerde  kalp krizi, göğüs ağrısı veya benzeri rahatsızlıklara yakalanma riski yüzde 125 arttı

Günümüzün modern dünyasındaki ilerlemeler, insanların her gün saatlerce saatlerce oturmasıyla aktif kalma ihtiyacımızı azalttı.

Bu şunlara yol açar:

Artan kalp hastalığı ve felç, diyabet ve obezite, yüksek tansiyon, kanser ve depresyon riskleri

Kötü duruş ve kambur durma, boyun ve sırt ağrısı, osteoporoz ve düşme ve yaralanmalara karşı artan yatkınlık

İş yerinde, okulda ve evde daha fazla hareket etmek için ipuçları

İŞTE

Kendinize hareket etmeyi hatırlatın.
Cep telefonlarında, akıllı saatlerde veya etkinlik izleyicilerde her iki saatte bir hareket etmenizi hatırlatmak için uyarılar ayarlayın.

Daha fazla hareket etmek için daha fazla su iç;
Susuz kalmamak ve doğanın çağrısına cevap vermek, suyun sağlığa faydalarından bahsetmeye bile gerek yok, işten uzakta küçük bir mola yeri ayarlayarak su içmek için oraya yürüyün.

Arabanızı biraz uzağa park edin / inin, Kısa bir gezinti, kalbinizin daha sağlıklı atmasını sağlayabilir.

EVDE

Asansörü unutun;
Kanınızın pompalanmasını sağlamak için asansör yerine merdivenleri kullanın.

Temiz ev, fit vücut;
Evinizi düzenli olarak temizleyin! Ev işi bol miktarda yürümeyi, ağırlık kaldırmayı ve esnemeyi içerir ve bunların hepsi vücudunuz için faydalıdır.

Mahallenizi keşfedin;
Yürüyüşe çıkın ve mülkünüzü keşfedin.

Ancak bu basit aktiviteleri tek başına yapmak, uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldıramaz. Ayrıca sağlık açısından en fazla faydayı elde etmek için hayatınıza yeterli miktarda düzenli egzersizi de dahil etmeniz gerekiyor” diye ekliyor Dr. Liu
.

HealthXchange.sg