15.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Antalya’da teleferik faciası/Mahsur kalanların tümü kurtarıldı. 13 kişiye gözaltı kararı!

Antalya’da teleferik faciası/Mahsur kalanların tümü kurtarıldı. 13 kişiye gözaltı kararı!

0

Antalya’da teleferik kabininin tabanının kopması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kazada 174 kişinin tamamı kurtarıldı.

Dün akşam 17.28’den bu yana kabinlerde kalanlar için kurtarma çalışmaları devam ederken tahliye işlemi sırasında üç kişinin daha yaralandığı açıklandı. Olayla ilgili 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait teleferik hattında dün 17.28’de hattı tutan demirlerden birinin çıkarak çarptığı kabinin tabanının kopmasıyla içerisindeki 8 kişi yere düştü. Metrelerce yüksekten düşen 8 kişiden 1’i hayatını kaybetti, 7’si yaralandı.

Hattın durması üzerine 24 kabindeki vatandaşlar mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dünden bu yana yürütülen çalışmalar sonucuda 174 kişinin kurtarıldığını açıkladı. 13 kişinin tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için oluşan heyet kaza yerinde keşif çalışması yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Antalya’daki teleferik kazası ile ilgili teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir” açıklaması yaptı.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön rapora değinen Tunç, şöyle devam etti:

– Olayın, teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

– İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir dedi.