6.4 C
Türkiye
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Murat Sancak’tan olay açıklamalar: ‘Futboldaki çeteleri bitiremediler. İstediklerini şampiyon yapıyor, istediklerini düşürüyorlar’

Murat Sancak’tan olay açıklamalar: ‘Futboldaki çeteleri bitiremediler. İstediklerini şampiyon yapıyor, istediklerini düşürüyorlar’

0

Adana Demirspor Kulübü’nün eski başkanı Murat Sancak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi en kısa zamanda seçim yapılması yönünde çağrıda bulunarak Türk futbolunun geleceği adına önemli bir adım atılmasını istedi.

Basın toplantısında konuşan Sancak, TFF’nin olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararını desteklediğini ifade etti ve bu süreçte noter onaylı imza toplama işlemine destek verdiğini belirtti.

İşte Sancak’ın açıklamalarından satır başları;

-Sayın Mehmet Büyükekşi, tek tek arama. kulüpleri baskı altına alma. İnsanları böyle tehditle terbiye etmeye de kalkmayın.Türk futbolu için ne gerekiyorsa yap ve hangi adımlar atılması gerekiyorsa onu at.

Öyle 18 Temmuz’a filan bırakma. Türk futbolunun geleceğini düşünüyorsan, en erken zamanda lig bitmeden bir karar al ve seçimli genel kurula git.

-Sayın Başkan. O çetelerle uğraşamadın, o çeteleri bitiremedin. Ulusal medyaya da seslenmiş olayım. 10-15 gündür Varan 1, 2, 3, ve 4 diye paylaştığım herkesin bildiği ama korkusundan kimsenin dile getiremediği o bilgiler, o çete başları, elebaşları. Herkes bildiği halde gündeme getirmeyip de ben gündeme getirdiğimden dolayı tüm spor medyası korkaklık içerisinde ve bunları yayınlamaktan kendini imtina ediyor. Acaba o federasyon başkanını getiren medya kuruluş patronları mı var? Onun için mi gündeme almıyorsunuz.

-Bana federasyon başkanı olacak mısın diye soruyorlar. Hayır olmayacağım. Öyle bir derdim yok.

-Hakem dövüldü, uluslararası arenaya bütün dünya futbol otoritelerine karşı rezil olduk.

-İstenilen kulüp düşürülebiliyor, istenilen kulüp de şampiyon yapılabiliyor arkadaşlar. Bir talimatla VAR’daki kayıtların açıklandığı zaman oradaki rezaleti görüyorsunuz.”

-İnsanların canı yanıyor. Ama korkuyorlar. Çünkü elinizde kırbaçla bekliyorsunuz, tepelerinde duruyorsunuz. Beni düşürmesinler diye sesini çıkaramayan başkanlarımız var.

-Ben Adana Demirspor başkanlığını sizlerle mücadele etmek için bıraktım. Bir vatandaş olarak da sizlerle mücadele edeceğime sonuna kadar da söz veriyorum. Bunu da herkes bilsin.