12.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 10, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Yaşayan efsanenin heykeli anlamlı günde açıldı 

Yaşayan efsanenin heykeli anlamlı günde açıldı 

0

Fenerbahçe Opet ve Türkiye’nin A Milli Kadın Voleybol Takımı efsana kaptanı, Eda Erdem Dündar onuruna 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir heykelin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreni, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yapıldı ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Eda Erdem Dündar, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi törene katılım sağladı.

Eda Erdem Dündar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

Ne zaman hayatımda ters giden bir şey olsa, tribünlere bakmam yeterdi. Fenerbahçeli taraftarının bitmeyen desteği tüm dertlerimin ilacı gibiydi. Fenerbahçe armasını en iyi şekilde taşımak ve taraftarların başını öne eğmemek için mücadele ettim. Fenerbahçe’ye elimden gelen her şeyimi adadım.

“Her zaman elimden geleni yaptım. Salonlardan başımız hep dik ayrıldık. Bir gün profesyonel hayatım son bulacak. Desteğinize ihtiyaç duyacağım günler olacak. Ömrümün geri kalanında beni bir şey zorladığında bu heykelin önünde duracağım ve ‘Ne kaptanlar geldi’ bestesi kulağımda çalacak. Beni Eda Erdem yapan şey, Fenerbahçe’ye olan aidiyetim ve koşulsuz sevgimdir. Sizleri çok seviyorum.”

“16 senedir kulübüm için hizmet ediyorum. Taraftarımızla ve camia ile çok güzel bir ilişkim var. Heykelde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu heykel, bir zorlukla karşılaştığımda bana devam etme gücü verecek. Bir kadın sporcu olarak işimi yaparken genç nesillere örnek olamaya çalışıyorum. Biz kadınlar çok güçlüyüz, yapamayacağımız bir şey yok.”

Eda, heykelin kendisini memnun ettiğini belirterek, “Pınar Hanım ve ekibi çok yoğun çalıştı. Beni çok güzel resmetmişler. Umarım sizlerin de hoşuna gitmiştir.” dedi ve bu başarıda emeği geçen herkese minnettarlığını dile getirdi.

Heykeltraş Pınar Öktem Doğan ise bu eserin Türk kadınını cesaretlendireceğini belirterek, “Eda’nın hikayesi, bize her zaman inanmayı, pes etmemeyi ve hayallerinin peşinden gitmeyi gösteriyor. Sporun sadece zaferlerle dolu olmadığını, zorlukların üstesinden gelme gücünü de gösteriyor. Eda Erdem, genç kızlarımıza ilham kaynağı olacaktır.” dedi.