KRAL HASTALANDI; MALEZYA’YA AMBULANS UÇAK GÖNDERİLDİ

0

KRAL HASTALANDI; MALEZYA’YA AMBULANS UÇAK GÖNDERİLDİ

Norveç Kralı 5. Harald tatil için bulunduğu Malezya’da hastalandı. Hastaneye kaldırılan 87 yaşındaki Harald’ın sağlık sorununun ne olduğu açıklanmadı. Enfeksiyon olduğu belirtiliyor. Oğlu veliaht prens Haakon, babasının durumunun iyiye gittiğini, dinlendikten sonra ülkeye getirileceğini belirtti.

Avrupa’nın en yaşlı monarkı Kral 5. Harald’ın eşi Kraliçe Sonia ile birlikte yaş gününden önce yurt dışına gittiği açıklanmıştı. Norveç medyası, kralın Malezya’ya gittiğini bildirmişti.

Kral Harald, tatil yaptığı yerin yakınlarındaki Langkawi’de Sultan Meliha Hastanesi’nde kraliyet suitinde tedavi görüyor.

Bu arada İskandinav Hava Yolları SAS’a ait bir ambülans uçak Oslo’dan hareket etti ve Langkawi Havaalanı’na indi. Veliaht Prens Haakon, kralın ne zaman eve döneceğini bilmediklerini belirtti.

Son yıllarda yaş günlerini yurtdışında kutlayan Kral 5. Harald son aylarda ise sık sık hastalanmıştı. Geçen Ağustos ayında yüksek ateş sebebiyle hastaneye kaldırılmış, Aralık ayında yine hastanede enfeksiyon tedavisi görmüş ve Ocak ayında saray, solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle 2 Şubat’a kadar hastalık izninde olduğunu duyurmuştu.