Dünya yardıma için koşuyor

0

Dünya yardıma için koşuyor

Türkiye’de 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından dünyanın pek çok ülkesi peş peşe açıklamalarla yardım ekipleri gönderme kararlarını duyurdu.

AZERBAYCAN

Azerbaycan’ın arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye ulaştı. Hatay’a doğru yola çıktı. 420 personelden oluşan ekip Şakirpaşa Havalimanı’na indikten sonra Adana’daki AFAD binasına yönlendirildi.

İSRAİL

İsrail Savunma Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’ndan oluşan ‘Zeytin Dalları’ ortak insani yardım ekibinin, bu akşam İsrail’den Türkiye’nin depremzede bölgelerine doğru yola çıkacağı belirtildi.

YUNANİSTAN

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimine (EMAK) bağlı arama kurtarma uzmanı 21 itfaiyeci, 2 doktor, 3 acil yardım sağlık personeli, 2 arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip gönderdi.

RUSYA

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Türkiye’de depremden etkilenen bölgelere bakanlığa ait 4 uçakla 100 kurtarma uzmanı ile 7 kinoloji grubundan oluşan ekip gönderildi.

BULGARİSTAN

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, kaza kırım, ambulans, itfaiye ve arazi aracı olmak üzere 19 araç ile 59 kurtarma ekibini, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdi.

GÜRCİSTAN

Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Durumlar Yönetim Servisi’nin 60 kişilik arama-kurtarma ekibi Türkiye’ye gitmek üzere yola çıktı.

TAYVAN

Tayvan ajansı CNA’nın haberine göre, Ulusal Yangın Ajansı (NFA), 40 arama kurtarma personelinin 3 özel eğitimli köpek ve 5 ton araç ve donanımla Türkiye’ye hareket ettiğini bildirdi.

Tayvan hükümeti ayrıca Türkiye’ye afet çalışmaları için 200 bin dolar destek sağlayacağını duyurdu.

ÖZBEKİSTAN 

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in talimatıyla Türkiye’ye insani yardım, özel ekipman ve 100 kişilik arama kurtarma timini taşıyan uçak yola çıktı.

İNGİLTERE

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Türkiye’ye 76 kişilik kurtarma ekibi göndereceklerini bildirdi.

İSPANYA

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles de, basına yaptığı açıklamada, iki askeri uçakla 90’dan fazla kurtarma ve sağlık ekibinin Türkiye’ye gönderileceğini duyurdu.

İspanyol uçaklarında Askeri Acil Müdahale Birliği, Madrid özerk yönetiminden Acil Müdahale Ekibi, itfaiye erleri ve sağlık ilk yardım ekiplerinden 90’dan fazla kişi olacağı, ayrıca arama ve kurtarma çalışmalarına destek verecek köpeklerin de gönderileceği bildirildi.

İSVİÇRE

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 80 arama-kurtarma ekibinin gönderildiğini açıkladı.

İTALYA

İtalya yönetimi keşif ekibinin Türkiye’ye gitmek için yola çıktığını açıkladı.

FRANSA

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de 139 arama kurtarma görevlisinin hazırlık yaptığını duyurdu.

ABD

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’deki söz konusu depreme hızlı bir şekilde yardım etmesi için gerekli talimatı verdiğini kaydetti.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here