Apple Vision Pro kullanıcıları kulaklıkları iade ediyor!

0

Apple Vision Pro kullanıcıları kulaklıkları iade ediyor!

Apple Vision Pro kullanıcıları 3,5 bin dolarlık kulaklıkları iade ediyor, bunların aşırı baş ağrılarına ve hareket hastalığına neden olduğunu söylüyor: ‘İşkence seansı gibi’

Apple Vision Pro kulaklık için 3.500 dolar ödeyen müşteriler,  göz yorgunluğuna, baş ağrısına ve hareket hastalığına yol açtığını iddia ederek cihazları zaten iade ediyor.

Çığır açan gözlüklerin 200.000’den fazla çifti, 2 Şubat’ta halka sunulmadan önce ön sipariş sırasında satıldı .

Ancak bazı çılgın hayranlar Vision Pro’nun teknoloji endüstrisinde devrim yaratacağını söylerken, diğer öfkeli alıcılar da ürünlerini Apple Store’a iade etmeye başladı.

Bazıları, aletleri geri vermelerinin nedeni olarak aşırı baş ağrılarını gösterdi.

Apple CEO’su Tim Cook, Vision Pro karma gerçeklik kulaklığını ilk kez geçtiğimiz Haziran ayında duyurmuştu.

Cook, “Vision Pro, gerçek dünyayı dijital dünyayla kusursuz bir şekilde harmanlayarak gerçekliği artıran yeni bir bilgisayar türüdür” dedi. “Bu, baktığınız ve bakmadığınız ilk Apple ürünü.”

Yüksek teknoloji ürünü bir gözlük setini andıran Vision Pro, alüminyum alaşımlı çerçeve üzerinde her göz için 4K çözünürlüklü ekranlara sahip bir cam ekrana sahip.

Cihazda ayarlanabilir bir kulaklık ve gerilebilir bir kafa bandı bulunmaktadır. Cihaz yaklaşık 20 ons ağırlığında ve bir kişinin kafasına bağlandığında her göz küresine 23 milyon piksel çekebiliyor, bu da ona “75 inçlik bir TV’nin çözünürlüğüne eşdeğer” veriyor.

Vision Pro, bilgisayardan farklı olarak fare veya klavye gerektirmez. Bunun yerine kullanıcılar sesli komutları, gözlerini ve ellerini kullanarak sanal ekranlarıyla etkileşime giriyor.