PC KULLANANLARA İYİ HABER: MICROSOFT, PC’LERE ‘YAPAY ZEKA’ DÜĞMESİ EKLİYOR.

0

PC KULLANANLARA İYİ HABER: MICROSOFT, PC’LERE ‘YAPAY ZEKA’ DÜĞMESİ EKLİYOR.

Microsoft, Windows klavyelerine özel bir AI düğmesi ilave ediyor; bu, yaklaşık 30 yıldır konsollarında yapılan ilk önemli değişiklik olacak.

Bu aydan itibaren Microsoft’un yeni Windows 11 bilgisayarlarının çoğu , yakında çıkacak olan Surface cihazları da dahil olmak üzere, AI yardımcısını başlatan bir düğme olan “Copilot” tuşuna sahip olacak.

Kullanıcı, şerit benzeri düğmeye basarak, yoğun bir makaleyi özetlemek, çevrimiçi mobilya aramak veya yalnızca bilgisayarında ayar değişiklikleri yapmak gibi görevlerde kendisine yardımcı olabilecek, Bing tarafından desteklenen AI sohbet robotunu çağırır.

AI müzik deneycileri Suno ile ortaklık kurarak, kullanıcının bir enstrüman çalmayı veya şarkı söylemeyi bilmesine gerek kalmadan sıfırdan bir şarkı bile oluşturabiliyor.

Copilot tuşu, bazı bilgisayarlarda sağ CTRL düğmesinin yerini alacak şekilde boşluk çubuğunun yanında yer alacak, diğerlerinde ise menü tuşunun yerini alacak.

Copilot’un kullanılamadığı veya etkinleştirilmediği cihazlarda düğmeye basıldığında yapay zekayı çağırmak yerine Windows Arama başlatılır.