ABD BAŞKANI BIDEN: “HAFIZAM İYİ” 

0

ABD BAŞKANI BIDEN: “HAFIZAM İYİ” 

ABD Başkanı Joe Biden, başkan yardımcılığı sırasında gizli belgeleri alıkoymasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde hakkında yazılan ve hafızasının zayıf olduğunu belirten rapora yanıt verdi. Hafızasının iyi olduğunu söyledi.

Biden 8 Ocak Perşembe günü sürpriz bir basın brifingi verdi. ABD Başkanı “yaşlıyım ve ne yaptığımı da biliyorum” dedi.

Joe Biden hakkında başkan yardımcılığı sırasında gizli belgeleri evinde alıkoyduğuna dair soruşturma açılmış, Amerikan Adalet Bakanlığı Robert Hur adlı hukukçuyu özel danışman olarak rapor yazmakla görevlendirmişti. Robert Hur raporunda 81 yaşındaki Başkan Biden’in hafızasıyla ilgili olarak “bozuk”, “bulanık” “zayıf” “sınırlı” ifadeleri kullanmıştı.

Biden özel danışmanın, oğlunun 2015 yılında 46 yaşında beyin kanserinden ölümünü hatırlamadığını yazmasına özellikle sinirlendi; “buna nasıl cüret eder; onun [Beau Biden] ne zaman vefat ettiğini kimsenin bana hatırlatmasına ihtiyacım yok” diye konuştu.

Başkan Biden’in hafızasıyla ilgili gündem maddesi söz konusu raporla yeniden ısınırken, ABD Başkanı 7 Ocak Çarşamba günü yine bir zihin sürçmesi ortaya koydu. Almanya’nın eski başbakanları Helmut Kohl ve Angela Merkel’i karıştırdı.

Biden New York kentindeki bir kampanya bağış resepsiyonunda G-7 2021 zirvesindeki bir anısını anlattı. ABD Başkanı aslında Merkel’le yaptığı bir sohbetten söz ederken 2017 yılında ölen eski şansölye Helmut Kohl’un adını söyledi.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden’ın gizli belgeleri evinde alı koymasıyla ilgili soruşturmada, suçlama yapılmamasına karar verildi.