Messi’nin hayali sürüyor. Avusturalya’yı yıkan Arjantin çeyrek finalde

0

Messi’nin hayali sürüyor. Avusturalya’yı yıkan Arjantin çeyrek finalde

Katar’ın ev sahipliğindeki 2022 Dünya Kupası son 16 turu maçında Arjantin ve Avustralya karşı karşıya geldi.

Avustralya’yı Lionel Messi ve Julian Alvarez’in golleriyle mağlup eden Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri’ni eleyen Hollanda’nın çeyrek finaldeki rakibi oldu.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Nicolas Otamendi’nin pasında ceza sahasında topla buluşan Lionel Messi, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve takımını öne geçirdi.

İlk yarı Arjantin’in 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

56. dakikada ise Arjantin farkı ikiye çıkardı. Avustralya kalecisi Mathew Ryan’ın hatasını değerlendiren Julian Alvarez, takımının ikinci golünü kaydetti.

Karşılaşmanın son bölümüne Arjantin’in 2-0’lık üstünlüğüyle giriliriken Avustralya 76. dakikada farkı bire indirdi. Craig Goodwin’in ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarpıp yön değiştirdi ve ağlarla buluştu.

Maçın kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Arjantin, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Arjantin ve Hollanda  arasındaki çeyrek final mücadelesi 9 Aralık Cuma günü TSİ 22.00’da oynanacak.

Son kez katıldığı Dünya Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşamak isteyen Messi, Avustralya karşısında 1000. maçına çıkarak kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Dünya Kupalarındaki 9. golünü kaydeden süper yıldız, Maradona’yı da geçti. Messi, Katar’da bir gol daha atarsa 10 golle Tangocular’ın Dünya Kupalarındaki en golcü ismi olan Gabriel Batistuta’yı yakalacak.

35 yaşındaki Messi, milli takımda 169, Barcelona ve Paris Saint-Germain’de ise toplam 831 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 788 gol atan yıldız futbolcu, 338 gole de verdiği paslarla katkı sağladı.

İspanya LaLiga’da 520 kez fileleri havalandıran Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 161, İspanya Kupası’nda da 80 gol kaydetti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here