Öfke yayılıyor… Brüksel’de çiftçiler AB zirvesi yakınında ateş yakıyor ve bariyerlere saldırıyor

0

Öfke yayılıyor… Brüksel’de çiftçiler AB zirvesi yakınında ateş yakıyor ve bariyerlere saldırıyor

Çiftçiler bugün Avrupa Parlamentosu’na yumurta ve taş atarak vergiler ve artan maliyetler konusunda daha fazla yardımcı olmak için daha fazla çaba gösterilmesi amacıyla ateş yaktı ve havai fişekler attı.

Küçük gruplar, parlamento binasının önüne dikilen bariyerleri yıkmaya çalıştı ancak polis, çiftçileri geri itmek için çiftçilere göz yaşartıcı gaz sıktı ve hortumlarla su sıktı.

Brüksel’deki ana caddeler yaklaşık 1.300 traktör tarafından kapatıldı.

Liderlerin Avrupa Konseyi genel merkezinde buluştuğu yerde çevik kuvvet teçhizatlı güvenlik personeli bariyerlerin arkasında nöbet tuttu.

Brüksel’deki gösteriye İtalya, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinden çiftçiler de katılıyor.

Büksel’de çiftçiler AB zirvesi yakınında ateş yakıyor ve bariyerlere saldırıyor çiftçiler, iki ülke arasındaki bazı yol bağlantılarını kapatmak için şafak vakti İspanya sınırına doğru yola çıktılar.

Fransa’da çiftçiler Paris’teki parlamentonun alt meclisine doğru ilerlerken, insansız hava aracı görüntüleri Jossigny yakınındaki bir otoyolda büyük bir traktör konvoyunu gösterirken, diğerleri Fransız başkentinin çevresindeki otoyolları kapattı.

Çiftçiler kendilerine yeterince ödeme yapılmadığını, vergiler ve yeşil kurallarla boğulduklarını ve yurt dışından gelen haksız rekabetle karşı karşıya kaldıklarını söylüyor.