YARIN GEL BAŞLA! Kedinâme (4)

0

Kedinâme (4)
YARIN GEL BAŞLA!

İşe giriş için yapılan mülakatlarda sorulan sinir zıplatıcı sorular vardır.
⁃ Bu kuruma ne katabilirsiniz?
⁃ Efendim, istatistikleri değerlendirip yepyeni bir vizyonu geliştirip verimliliği artırırım… (atış serbest) “valla toprağım, bana kalsa akşamüstleri ‘happy hour’ düzenleyip tavandan disko topu indiririm. Zebaha kadar dans!” dememek için kıvranırsınız.
⁃ Ne ücret talep edersiniz?
⁃ ………. Şimdi ben sana cevap verirdim ama masanın ters tarafındayım. İşsizim işte, üç kuruş desen fitim. Farkındasın ya, keyfini çıkart bakalım. Az miktar söylesem ucuz eleman dersin, yüksek söylesem şu ekonomide dalga mı geçiyorsun? Yallah, dersin.

Şimdi bu iş yaşamı klasiği nereden gündeme geldi söyleyeyim. Bir yakınım bir süre önce can yoldaşı kedisini yitirdi. Kolay değil, 14 yıl hayatı paylaştılar. Yas dönemi uzayınca çevresindeki herkes bir can yoldaşı edinmesini önerdi.
Facebook gruplarına bakıldı, Instagram ilanları incelendi. En sonunda kayda değer duyuruların sahipleriyle iletişime geçildi.
İşe giriş mülakatlarındaki paralellik bu aşamada devreye girdi. Özet geçeyim.
Kediyi verecek olan ve alıcı arasındaki anket şöyle gelişiyor;

⁃ Daha önceki kediniz neden öldü?
⁃ …. (Kardeşim ben öldürmedim herhalde. 14 yıl sonunda emrihak vaki oldu, vefat etti.)
⁃ Evli misiniz? Yalnız mı yaşıyorsunuz?
⁃ …. (Değilim. Kedi düşmanı sapık bir sevgilim de yok…)
⁃ Yalnız takip şartıyla verildiğini söylemiştim değil mi? Arada gelip kontrol ederim, Lindasu ile aranız nasıl? Adını değiştirmeyin lütfen; bu isme duyarlı…

Lindasu

Hay sana da, Lindasu’ya da deyip kapıdan fırlayacaksınız ama kenardan masum masum sizi izleyen Lindasu’yu görünce içiniz elvermiyor. İşin ucunda kediciği alıp gitmek var. Zorunlu olarak İkinci Dünya Savaşı filmlerinden fırlamış hemşire Hilda formatındaki kadınla uzlaşıyorsunuz. Anket cevapları işe yaramış. Kapıdan dünya tatlısı bir canla çıkarken, iş ararken mülakatın sonunda “Yarın gel başla!” müjdesi almış gibi mutlu oluyorsunuz.

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 12 Ocak 2024

Yazarın Tüm Yazıları