İSRAİL HİZBULLAH ÇATIŞMASI YİNE GÜNDEMDE

0

İSRAİL HİZBULLAH ÇATIŞMASI YİNE GÜNDEMDE

İsrail Savaş Kabinesi üyesi bakan Benny Gantz, Lübnan sınırında Hizbullah’ın saldırıları devam ederse İsrail Ordusu’nun harekete geçeceğini bildirdi. İsrail Ordusu’nun kuzeydeki birliklerinin de çok yüksek alarm durumunda olduğu açıklandı.

İsrail Savaş Kabinesi bakanlarından Benny Gantz, düzenlediği basın toplantısında, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimi kastederek diplomatik çözüm için zamanın tükenmekte olduğunu söyledi. Gantz, “Dünya ve Lübnan Hükümeti, İsrail’in kuzey sakinlerine ateş açılmasını önlemek ve Hizbullah’ı sınırdan uzaklaştırmak için harekete geçmezse, İsrail Ordusu bunu yapacaktır.” diye konuştu.

Gazze’deki savaşının başlamasından bu yana İsrail’in kuzeyinde Lübnan sınırında İsrail Ordusu ile Hizbullah arasında zaman zaman çatışmalar oluyor. Hizbullah, 27 Aralık Çarşamba günü en yoğun saldırılarından birini gerçekleştirmişti.

Lübnan’da İran tarafından desteklenen Hizbullah’ın askeri kanadı, dünyanın en büyük örgüt ordusu olarak biliniyor.

İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan sınırındaki çatışmaların daha da şiddetlenmesi halinde Gazze’deki savaşın bölgeye yayılmasından endişe ediliyor.

Hizbullah, 7 Ekim saldırısından sonra Hamas’ı öven bir açıklama yayımlamıştı. Hizbullah Lideri Nasrallah da bir süre önce yaptığı açıklamada bölgedeki durum için bütün olasılıkların masada olduğunu belirtmişti.