Kalbin elektriksel aktivitesinin haritasını çıkaran ve binlerce hayat kurtarma potansiyeli taşıyan bir yelek icat edildi

0

Kalbin elektriksel aktivitesinin haritasını çıkaran ve binlerce hayat kurtarma potansiyeli taşıyan bir yelek icat edildi

Yelek, yalnızca beş dakika içinde kalp aktivitesinin ayrıntılı resmini üretiyor

Kalbin elektriksel aktivitesini ayrıntılı olarak haritalandıran bir yelek binlerce hayat kurtarabilir.

Gelecekte yelek, bu yıl ikinci kez futbol sahasında yere yığılan 29 yaşındaki Luton Town kaptanı Tom Lockyer gibi ani kalp krizi riski yüksek olan genç ve sağlıklı kişileri daha iyi tespit etmek için kullanılabilir.

Araştırmacılar, teknolojinin sağlıklı insanlarda elektriksel kalp ritmi anormalliklerini tespit edebildiğini gösterdi,

Halen uygulanan MRI taramasıyla, kalbin atmasına neden olan elektrik sinyallerinin yalnızca küçük bir örneği alınabiliyor.

Bilim insanları şimdi, göğüse ve sırta takılan, kalpten yayılan çok daha fazla elektrik sinyalini alabilen, 256 ayrı elektrottan oluşan tam bir yelek geliştirdi.

Sadece beş dakika içinde kalp aktivitesinin daha ayrıntılı bir resmini üreten yelek, tehlikeli derecede hızlı kalp atışı olan ve göğüslerine bir defibrilatör yerleştirilmesi gerekebilecek daha fazla kişinin ve yavaş kalp atışı olup kalp piline ihtiyaç duyan kişilerin tespit edilmesine yardımcı olarak hayat kurtarabilir. .