15.4 C
Türkiye
Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana Sayfa Eğitim 📽️Yine KYK yurtları, yine asansör kazaları!

📽️Yine KYK yurtları, yine asansör kazaları!

0

KYK yurtlarında sıklıkla yaşanan asansör kazalarına yenileri eklendi. İzmir’de KYK yurdunda içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör beşinci kattan ikinci kata düştü, Şanlıurfa’da ise Hacer Ana Kız KYK yurdunda iki öğrenci asansörde 45 dakika mahsur kaldı.

Yurdun dört bir yanında KYK yurtlarında asansör kazaları yaşanmaya devam ediyor. Barınamıyoruz isimli sosyal medya hesabından İzmir ve Şanlıurfa’da yaşanan asansör kazalarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

İzmir’in Buca ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Gazi Ayşe Kız Yurdu’nda bir öğrencinin bulunduğu asansör beşinci kattan ikinci kata düştüğü belirtildi. Yurt yönetimine tepki gösteren öğrenciler, “Aylardır CİMER’e yazıyoruz. Asansörler halen gelip kontrol edilmiyor. Asansörler neredeyse her gün bozuluyor.” dedi.

image small

Şanlıurfa’da ise Hacer Ana Kız KYK yurdunda 2 öğrenci asansörde mahsur kaldı. Öğrenciler 45 dakika boyunca müdahale edilmesini beklerken asansör içerisindeki bir öğrencinin baygınlık geçirdiği belirtildi.

Asansör içerisinde video kaydı alan öğrenci, kendisinin ikinci kez asansörde kaldığını belirterek, “Yaklaşık 45 dakikadır asansördeyiz. Ekipler geldiklerini söylüyorlar, uğraşıyorlar ama hiçbir sonuç yok. Her KYK’da bunu yaşamak zorunda mıyız? Bu iş böyle gitmeyecek, gitmez de. İki kişiyiz psikolojik olarak zaten bittik. Eğer açamazlarsa sonuçlarını artık tüm ekipler, yönetim katlansın.” İfadelerini kullandı. Bir süre sonra asansörde mahsur kalan öğrenciler ekipler tarafından kurtarıldı.

image small

Öte yandan Şanlıurfa Hacer Ana Yurdu’nda kalan öğrenciler asansörlerin sıklıkla arızalanmasını protesto etti. Öğrenciler, “Katil KYK” , “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.

image small

Asansörden kurtarılan öğrencinin de katıldığı eylemde öğrenci yurt görevlisine, “İçerideydim, orada ölmem mi gerekiyordu?” diyerek tepkisini gösterdi.