OLAYIN VAHAMETİ ARTTI. “ATEŞ EDİLEN REHİNELERDE BEYAZ BAYRAK VARDI”

0

OLAYIN VAHAMETİ ARTTI. “ATEŞ EDİLEN REHİNELERDE BEYAZ BAYRAK VARDI”

Gazze’de İsrail Ordusu operasyonu sırasında öldürülen rehinelerin beyaz bayrak taşıdıkları belirtildi. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir İsrail Ordusu yetkilisi, olayın ordunun angajman kurallarına aykırı olduğunu, ayrıntıların ortaya çıkmasıyla soruşturmanın en yüksek düzeyde yapılmaya başlandığını belirtti. 

“YARDIM İSTEDİ BUNA RAĞMEN ATEŞ EDİLDİ”

Yetkiliye göre, öldürülen 3 rehine bir binadan üstsüz olarak dışarı çıktılar. Bir sopanın ucunda beyaz bayrak göstermelerine rağmen İsrail askerlerinden biri ateş açtı; iki rehine anında öldü. Yaralanan üçüncüsü ise binaya geri girdi. Yaralı rehine bina içinden İbranice yardım istedi. Tabur komutanı ateşi kes emri verdi ama buna rağmen yaralı rehine dışarı çıkınca yine ateş edildi ve öldürüldü. 

Rehinelerin Hamas’ın elinden kaçtıkları ya da terkedildikleri ihtimalleri üzerinde duruluyor. 

Hamas’ın 7 Ekim saldırısında aldığı rehinelerden Alon Shamriz (26), Yotam Haim (28) ve Samer Talalka (22) 15 Aralık Cuma günü Gazze’nin kuzeyinde İsrail Ordusu tarafından öldürülmüştü. 

NETENYAHU: “REHİNELERİN GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN ASKERİ BASKI GEREKLİ”

Olayla ilgili ayrıntıların ortaya çıkması, İsrail Hükümeti üstündeki “rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayın” baskısı artıyor. Buna karşılık İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze’deki “operasyonlara” ara verilmeyeceğini belirtti. Netanyahu, zaferi kazanmak için ve rehinelerin geri dönüşü için askeri baskının gerekli olduğunu savundu. Netanyahu, “askeri baskı olmadan elimizde hiçbir şey olmaz” dedi. 

Hamas ise, Filistin halkına yönelik saldırganlık sona ermedikçe rehinelerin bırakılması için herhangi bir görüşme olmayacağını duyurdu.

Hamas’ın elinde 120’nin üzerinde rehine olduğu belirtiliyor.