1 M²= 79,000 TL. İSTİKLAL CADDESİ KİRA ARTIŞINDA DÜNYA REKORU KIRDI

0

1 M²= 79,000 TL. İSTİKLAL CADDESİ KİRA ARTIŞINDA DÜNYA REKORU KIRDI

Türkiye’de de ofisi bulunan dünyanın en büyük emlak şirketlerinden Cushman & Wakefield’ın ‘Dünya Geneli Ana Caddeler 2023’ raporuna göre, İstanbul’daki İstiklal Caddesi, kira artışında dünya rekoru kırdı.

İstiklal Caddesi’nde kiralar bir yılda %127 arttı. Bu kira artışında bir küresel rekor.

Cushman & Wakefield, 1988’den bu yana her yıl caddeler bazında dünyanın gözde perakende bölgelerini özellikle yıllık kira fiyatları açısından değerlendiren bir rapor yayımlıyor. İstiklal Caddesi 2022 yılında metrekare başına yıllık kira artışında 31’inci sıradaydı 2023’te 20’inci sıraya yükseldi. Cushman & Wakefield’a göre İstiklal Caddesi’nde kiraların yıllık ortalama metrekare fiyatı 2,500 Euro. İstiklal Caddesi, artışın yanısıra değer açısından da sıralamada yukarılara tırmandı; 45’inci sıradaydı 36’ıncı sıraya yükseldi.

KİRA ARTIŞINDA NEW YORK 5’İNCİ CADDE’NİN 127 MİSLİ

New York 5’inci Cadde

Milano Via Montenapoleone

Hong Kong Tsim Sha Tsu

Londra New Bond Caddesi

Paris Champs Élysées Bulvarı

Aslında İstiklal Caddesi için belirlenen söz konusu tutar dünyada ilk 10’da yer alan gözde veya ünlü caddeler göz önüne alındığında pek fazla değil. Örneğin dünyanın en pahalı perakende ana caddesi olan New York’taki 5’inci Cadde’de 1 metrekarenin ortalama yıllık kira fiyatı 20,034 Euro. 5’inci Cadde’de yıllık kira artışı ise sıfır…

İtalya’nın Milano kentindeki Via Montenapoleone ise ikinci sırada yer aldı. Bu caddede yıllık ortalama kira fiyatı metrekare başına 18.000 Euro. Milano Via Montenapoleone de Avrupa’daki ortalama enflasyon göz önüne alındığında ciddi bir kira artışının mekanı oldu. Caddede yıllık kira artışı %20’ye ulaştı.

Sıralamada Hong Kong’un Tsim Sha Tsui Caddesi üçüncü sırada yer aldı. Londra’daki New Bond Caddesi dördüncü, Paris’teki Champs Élysées Bulvarı ise 5’inci sırada bulunuyor.