DSÖ YETKİLİLERİ ARTIK İYİMSER MESAJLAR VERMEYE BAŞLADI.

0

DSÖ AVRUPA DİREKTÖRÜ: “ATEŞ-KES DÖNEMİNE GİRİYORUZ”

Haber : Oğuz HAKSEVER

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Direktörü Hans Kluge, İsviçre’nin Cenevre Kenti’nde düzenlediği basın toplantısında, kıtanın yakında Kovid’le mücadelede “ateş-kes ve uzun sürecek bir sükunet dönemi”ne gireceğini bildirdi.

Kluge, pandemi başladığından bu yana ilk defa bu noktaya ulaşıldığını belirtti. Hans Kluge’a göre, sözkonusu “uzun süreli sükunet dönemi” olası yeni varyantları da kapsıyor. Kluge önce şartları ortaya koydu ardından da “bunları yerine getirirsek, yeni varyantlar karşısında can sıkıcı kısıtlamalara gerek kalmaz” dedi.

Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’taki Ny Carlsberg Glyptotek Müzesi’nde maskesiz ziyaretçiler. Tarih: 1 Şubat 2022. Fotoğraf Carsten Snejbjerg/Bloomberg News

İYİMSERLİK ŞARTLARA BAĞLI

DSÖ Avrupa Direktörü’nün sözünü ettiği şartlar şunlar:

-Aşılamanın devam etmesi,
-Hassas, riskli kesimlerin iyi gözlenmesi,
-Kişisel hijyen ve kişisel sorumluluğun teşvikine devam edilmesi,
-Salgın ve yeni varyantlar konusunda uyanık olunması.

Avrupa’da geçen hafta neredeyse tamamı Omicron varyantlı toplam 12 milyon yeni vaka tespit edilmişti. Avrupa’da hastanelere yatışlar artmış ancak yoğun bakımlarda yoğunluk olmamıştı.

Avrupa ülkeleri salgın kısıtlamalarını ortadan kaldırmaya da başladılar. Salgın kısıtlamalarını neredeyse tamamen kaldıran ilk ülke Danimarka oldu. Danimarkalı yetkililer, “Kovid’in artık toplumsal olarak kritik bir hastalık olmaktan çıktığı”nı belirttiler. Fransa, İsveç, İsviçre ve İtalya da Şubat ayının ilk haftasında bir çok kısıtlamayı kaldıracaklarını duyurdular.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here