6 ŞUBAT DEPREMLERİ KÜRESEL OLARAK EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE

0

6 ŞUBAT DEPREMLERİ KÜRESEL OLARAK EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE

Teknoloji devi Google 2023 yılında küresel olarak en çok aranan konuları, olayları, kişileri açıkladı. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Google’da en çok aranan veya hakkında en çok bilgi alınmak istenen olaylar arasında üçüncü oldu. İsrail Hamas savaşı ise dünyada Google üzerinden en çok arama yapılan olaylarda birinci sırada yer aldı. 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik batığı dalışı ise en çok aranan ikinci olaydı. Haziran ayında meydana gelen olayda Titanik batığına dalan denizaltı deniz tabanında içe doğru infilak etmişti.

DAMAR HAMLIN, JEREMY RENNER, MATHEW PERRY, TINA TURNER

Google aramalarında en çok ilgi gören kişilerde ilk sırayı sahada oyun sırasında kalp krizi geçiren Amerikan futbolu oyuncusu Damar Hamlin aldı. Ardından bir kar küreme makinası kazasında ağır yaralanan ünlü aktör Jeremy Renner geliyor. Kişilerde bu isimleri iki ölüm haberi takip ediyor. Dizi oyuncusu Mathew Perry ve ünlü Rock yıldızı Tina Turner.

SİNEMA VE “BARBENHEIMER”

Başlıkta tırnak içindeki kelime, sinemayla ilgili olarak en çok aranan iki filmin adlarının birleştirilmesinden oluşuyor. Malum bebek Barbie’nin adını taşıyan film en çok aranan filmlerde ilk sırada. Bu kategoride ikinci sırada ise ilk atom bombasının yapımı sırasında “Manhattan Projesi”nin başındaki ünlü fizikçi J. Robert Oppenheimer’in öyküsünü ve bombanın yapımındaki rolünü anlatan “Oppenheimer” adlı film yer alıyor.

“NİYE BU KADAR PAHALI?”

Google’da küresel olarak değil de ABD en çok aranan aslında bir soru. Niye bu kadar pahalı? Sorusu… Taylor Swift konserleri niye bu kadar pahalı? Amerikalı şarkıcı, şarkı bestecisi Taylor Swift, “Eras Tour” adı verilen bir dünya turu yapmış ve bu tur, tüm zamanların en fazla kazandıran turu olarak tarihe geçmişti. Turun ABD ayağında orta halli bir biletin fiyatı 450 dolardı. Taylor Swift söz konusu başarısıyla Time dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti.

GOOGLE TARİHİNİN EN ÇOK ARANANLARI

Google 25’inci kuruluş yılı şerefine tüm zamanların en çok arananlarını da derledi. İlk sırada Amerikalı şarkıcı Beyonce yer alıyor. İkinci sırada Portekizli futbolcu Christiano Ronaldo geliyor. Üçüncü sırada ise bir film serisi var. Harry Potter…