Şampiyonlar Ligi’nde gecenin galipleri Real Madrid ve Villarreal

0

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin galipleri Real Madrid ve Villarreal

Benzema ‘hat-trick’ yaptı! Real tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea’yi deplasmanda Karim Benzema’nın “hat-trick”i ile 3-1 yenen Real Madrid, tur için büyük avantaj elde etti. Fransız yıldız, son 16’daki PSG maçından sonra bir kez daha “hat-trick” yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında İngiliz ekibi Chelsea, İspanyol devi Real Madrid’i konuk etti.

Stamford Bridge’de oynanan maçın ilk yarısında “kafalar” konuştu. Real Madrid’de bu sezon çok iyi bir performans gösteren Fransız yıldız Karim Benzema, 21 ve 24. dakikalarda atttığı kafa golleriyle takımını Chelsea deplasmanında 2-0 öne geçirdi.

Ev sahibi takım, 40. dakikada Kai Havertz’in kafa golüyle farkı 1’e indirdi (1-2) ve soyunma odasına umutlu gitti.

İkinci yarının ilk dakikasında Chelsea kalecisi Edouard Mendy’nin büyük hatasını affetmeyen Benzema, hem “hat-trick” yaptı hem de farkı yeniden 2’ye çıkardı: 1-3

Kalan sürede başka gol olmadı ve sahadan 3-1 galip ayrılan Real Madrid, evinde oynayacağı rövanş maçı için büyük avantaj elde etti.

Benzema, rekorunu tekrarladı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında PSG’yi 3-1 yenen Real Madrid’e çeyrek final biletini getiren golleri atan Karim Benzema, tarihe geçmişti. 34 yaşındaki Fransız golcü, Devler Ligi’nde “hat-trick” yapan en yaşlı futbolcu olmuştu. Bu “hat-trick” ile Fransız golcü, yaklaşık bir ay sonra rekorunu geliştirdi.

Benzema, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4. kez “hat-trick” yaptı.

Öte yandan Fransız golcü, Luiz Adriano, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun ardından Devler Ligi’nde üst üste “hat-trick” yapan 4. oyuncu oldu. (Opta)

Villarreal, Bayern’i eli boş gönderdi

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Villarreal, Bayern Münih’i Danjuma’nın golüyle 1-0 mağlup etti ve avantajı kaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Villarreal ile Bayern Münih karşı karşıya geldi.

Estadio de la Ceramica’da oynanan mücadeleyi Anthony Taylor yönetti.

Müsabaka, 1-0’lık Villarreal üstünlüğüyle noktalandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 8. dakikada Danjuma kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi’nin son şampiyonu Villarreal, bu sonuçla tur için avantajı elde ederken, Bayern Münih ise bu sezon Devler Ligi’ndeki ilk yenilgisini tattı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here