UEFA Avrupa Konferans Ligi/Fenerbahçe, Nordsjaelland’a konuk oluyor

0

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında bugün deplasmanda Danimarka ekibi Nordsjaelland ile karşılaşacak.

Right to Dream Park’ta oynanacak ve saat 23.00’te başlayacak müsabakada Fransız hakem Jeremie Pignard düdük çalacak.

Pignard’ın yardımcılıklarını Aurelien Drouet ve Laurent Coniglio yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Thomas Leonard olacak. Zorlu mücadelenin Video Yardımcı Hakemi (VAR) Benoit Bastien olacakken, AVAR’da Eric Wattellier eşlik edecek.

Karşılaşma, Exxen platformundan canlı yayımlanacak.

Temsilcimiz Fenerbahçe bu sezon grupta oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 9 puanla lider konumda yer alıyor. Nordsjaelland ise 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 7 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılması halinde gruptan çıkmayı garantileyecek.

Fenerbahçe’de Nordsjaelland maçı öncesinde 7 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sakatlıkları bulunan Djiku, Becao, Mert Hakan Yandaş ve Ferdi Kadıoğlu’nun yanı sıra henüz hazır olmayan Serdar Aziz, Fred ve Zajc’ın Danimarka deplasmanında forma giymesi beklenmiyor.

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, Nordsjaelland mücadelesine Joshua King-Michy Batshuayi ikilisiyle başlamayı planlıyor.

İki oyuncu, bu sezon Avrupa maçlarında 12 gole direkt etki etti. 10 maçın 9’unda forma giyen Michy Basthuayi, 4 kez gol sevinci yaşarken takım arkadaşlarını da 3 kez golle buluşturdu. Joshua King ise forma giydiği yedi Avrupa müsabakasında 3 gol atıp 2 asist yaptı.