Fırtına nedeniyle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında trafik askıya alındı. THY’nın bazı seferleri iptal edildi.

0

Fırtına nedeniyle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında trafik askıya alındı. THY’nın bazı seferleri iptal edildi.

İstanbul Boğazı’nda olumsuz hava koşulları nedeniyle gemi trafiği çift yönlü askıya alındı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Boğazı gemi trafiğinin, saat 17.50 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “İstanbul Boğazı gemi trafiği, saat 17.50 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Fırtınanın, deniz ulaşımını olumsuz etkilediği Çanakkale Boğazı gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı.

Çanakkale Boğazı’nda fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Bölgede sabah saatlerinden bu yana aralıklarla etkili olan fırtına nedeniyle Çanakkale Boğazı kuzey ve güney yönden gemi trafiğine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla boğazın her iki yönden geçişlere kapatıldığını diğer gemilerin kaptanlarına bildirdi.

Fırtına nedeniyle  Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de Liman Başkanlığının talimatıyla geçici olarak durduruldu.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, “İstanbul Havalimanı’nda 28 Kasım tarihli toplam 56 seferimiz iptal edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı kalkışlı 56 seferi iptal edildi. Konuyla ilgili duyuru Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden geldi.

Yolcuların uçuşlarına dair güncel bilgileri kontrol etmesinin istendiği açıklamada, , “Değerli misafirlerimiz; 28.11.2023 (Bugün) tarihinde Madkom (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca, İstanbul Havalimanı kalkışlı/varışlı seferlerimizde hava muhalefeti nedeniyle iptaller yapılmıştır. İstanbul Havalimanı’nda 28 Kasım tarihli toplam 56 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzla ilgili güncel bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz”  denildi.