ÜNLÜ AKTRİSLER FİLİSTİNLİLERİ DESTEKLEDİLER DİYE DIŞLANDILAR

0

ÜNLÜ AKTRİSLER FİLİSTİNLİLERİ DESTEKLEDİLER DİYE DIŞLANDILAR

Oscarlı ünlü sinema oyuncusu Susan Sarandon ve aktris Melissa Barrera, Gazze’deki savaşa dair yaklaşımları yüzünden Hollwood kuruluşlarından dışlandılar.  Susan Sarandon’un menajerliğini yapan United Talent Agency adlı şirket, sanatçıyı artık temsil etmeyeceğini açıkladı. Açıklama Sarandon’un New York’ta Filistinlilere destek gösterisine katılımından sonra geldi.

5 kez Oscar’a aday gösterilen Susan Sarandon’un söz konusu gösteride diğer göstericilerle birlikte “nehirden denize Filistin özgür oluncaya kadar” sloganını attığı belirtiliyor. Sanatçının bu slogana katılması antisemitist bulundu.

Susan Sarandon New York’taki Filistin’e destek gösterisinde

New York Times gazetesi, Sarandon’un gösteride yaptığı konuşmada “bu ülkede şu anda Yahudi olmaktan korkan ve bu ülkede sıklıkla şiddete maruz kalan bir Müslüman olmanın nasıl bir his olduğunu tatmakta olan pek çok insan var” dediğini yazmıştı.

Susan Sarandon gösteride, antisemitizme ve İslamafobiye karşı olduğunu söylemiş, antisemitizmle İsrail’in Filistinlilere yönelik uygulamalarına karşı olmanın birbirine karıştırıldığını vurgulamıştı.

Melissa Barrera

Filistinlileri destekleyen bir başka aktris Melissa Barrera ise Çığlık “Scream” adlı film dizisinin son bölümünden çıkarıldı. Melissa Barrera daha önce serinin iki filminde rol almıştı. Film serisinin prodüktörü olan Spyglass Media Group adlı şirket Barrera’nın Çığlık 7’de rol almayacağını duyurdu. Meksika doğumlu Hollywood yıldızı Instagram hesabı üzerinden Gazze’deki savaşı İsrail’in yaptığı bir etnik temizlik olarak tanımlamıştı. Bu görüş de antisemitist bulundu.