İster yemeğini yapın, ister çorbasını. Kasım ayında bu sebzeler mutlaka sofranızda olmalı

0
Aşçılar, beslenme uzmanları hatta Canan Karatay bile öneriyor. Bu sebzeler Kasım ayında sofranızdan hiç eksik olmasın.                                                                                          
Kasım ayı geldiğinde sofralarımızı renklendirecek birbirinden lezzetli sebzelerin zamanı geldi.                                                                                                                             
Bu sebzeler hem sağlığımız için önemli besin değerleri taşıyor hem de yemeklerimize lezzet katıyor. Kasım ayında sofranızda bulunması gereken sebzeleri sizler için derledik.

 

Pancar

asım ayında pancar, demir ve folik asit açısından zengin bir sebzedir. Kan yapıcı özelliği sayesinde enerji düzeyinizi yükseltir.

Ispanak

Ispanak, kasım ayında bol miktarda tüketilmesi gereken bir sebzedir. İçerdiği A, C ve K vitaminleri ile bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Ispanak neye iyi gelir? Nasıl yenmeli? Faydaları ve zararları

Havuç

Havuç, kasım ayında sofralarımızda mutlaka yer alması gereken bir sebzedir. Beta karoten içeriği sayesinde göz sağlığını korur ve bağışıklık sistemini destekler.

Kereviz

Kereviz, kasım ayında tüketilmesi gereken bir diğer sebzedir. İçerdiği lifler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve vücudun detoks sürecine yardımcı olur.

Lahana

Kasım ayında sofranızda bulunması gereken sebzeler! Sofrada yer açmalısınız - Resim : 1

Kasım ayında lahana tüketmek, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için önemlidir. Ayrıca lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizi düzenler ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Brokoli

Brokoli, kasım ayında sofralarımızda bulunması gereken sağlıklı sebzelerden biridir. İçerdiği C vitamini ile bağışıklık sistemini destekler ve antioksidan özellikleri sayesinde kansere karşı koruyucu etki gösterir.

Karnabahar

Karnabaharın içinde A, B1, B2, C ve E vitaminleri ve magnezyum, potasyum, kalsiyum mineralleri başta olmak üzere birçok yararlı madde bulunuyor. Kalp ve damar hastalıklarından tutun da obeziteye dek birçok sağlık sorununun oluşumunu önlemede vücuda yardımcı oluyor. Doğru şekilde pişirildiğinde formuna dikkat edenler için de diyet dostu bir sebzeye dönüşüyor.

Pırasa

İçeriğinde kalsiyum, demir, potasyum gibi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineralleri ve A, B6, C vitaminlerini barındıran pırasa, vücuda tansiyonun dengelenmesi, kemiklerin güçlenmesi gibi birçok fayda sağlıyor, göz sağlığını da desteklediği biliniyor.

İşte 2 nefis tarif.

Lahanalı Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

Doğranmış yarım lahana
Doğranmış 1 soğan
4-5 diş havanda dövülmüş sarımsak
Dilimlenmiş 3 havuç
3 adet doğranmış kereviz
6 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 limonun suyu

Beyaz lahanalı kereviz çorbası | Yaşam

Tarifi:

Sebzeleri yaklaşık 30 dakika kadar haşladıktan sonra zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha haşlayın. Tencereyi ateşten alıp çorbayı blenderden geçirin. Son olarak limonu ekleyip karıştırın. Grip sırasında tıkanan solunum yollarını açmak için bir miktar kırmızı biber ekleyerek içebilirsiniz.

Yoğurtlu Ispanak Yemeği.

Ispanak Yemeği için gerekli malzemeler:

4yemek kaşığızeytinyağı

1kahve fincanıpirinç

1tepeleme yemek kaşığıdomates salçası

500gramıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)

1adethavuç

2su bardağısıcak su

2dişsarımsak

1adetkuru soğan

1çay kaşığıtuz

Servisi için:

1su bardağı yoğurt

Ispanak Yemeği Tarifi

Yapılışı:

Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun.

Sarımsakları da ekledikten sonra rendelenmiş havucu ekleyin ve onu da havuçlar biraz yumuşayana dek kavurun. Üstüne ıspanakları ekleyin. Baharatları da ekleyin.

Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekleyin. Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin. Ispanaklarınız pişmişse, tencerenin altını kapatın ve üstüne ister sarımsaklı yoğurtla isterseniz de sade olarak servis edin.

Ispanak yemeği hazır. Yoğurtla servis edin. Afiyet olsun!

Ispanak Yemeği Tarifinin Pişirme Önerisi:

Pirinçleri ekledikten sonra kısık ateşte pişmesine özen göstermelisiniz.

Derleme: Gercekgundem.com , pratikyemektarifi.net