ABD’DE FİLİSTİN KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ İSRAİL-HAMAS SAVAŞI SÖYLEMİ NEDENİYLE CEZALANDIRILDI

0

ABD’DE FİLİSTİN KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ İSRAİL-HAMAS SAVAŞI SÖYLEMİ NEDENİYLE CEZALANDIRILDI

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi, Demokrat Milletvekili Rashida Tlaib, İsrail’in Gazze’ye ağır bombardımanı nedeniyle dile getirdiği görüşlerinden ötürü kınama cezası aldı.

Temsilciler Meclisi’ndeki oylamada Demokrat Parti milletvekillerinden bazıları da Tlaib aleyhinde oy kullandılar. Oylamada 212 Cumhuriyetçi ve 22 Demokrat Milletvekili Rashida Tlaib’in kınanması lehinde oy verdi. 188 milletvekili ise red oyu kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi Michigan Milletvekili Rashida Tlaib

ABD Temsilciler Meclisi’nde 3 dönemdir Michigan Eyaleti temsilcisi olarak milletvekilliği yapan Rashida Tlaib, Filistin asıllı. 

Rashida Tlaib hakkındaki karar teklifinde milletvekilinin anti semitist söylemler dile getirdiği öne sürülmüştü.

EN AĞIR CEZANIN BİR ALTI 

Meclisteki görüşmelerde Tlaib kendisini savunurken, eleştirilerinin Yahudilere değil, İsrail Hükümeti’ne yönelik olduğunu belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi’nde kınama cezası ağır cezalardan biri olarak kabul ediliyor. Kınama cezası, en ağır ceza olan meclisten atılmanın bir adım altında yer alıyor. Meclis oturumunda “azar” içerikli karar, Temsilciler Meclisi Başkanı tarafından Rashida Tlaib’in yüzüne karşı okunacak. ABD Temsilciler Meclisi’nin 234 yıllık tarihinde kınama cezası 26 kez uygulanmıştı.