İSRAİL GAZZE ŞEHRİ KUŞATMASINI TAMAMLADIĞINI AÇIKLADI. BLINKEN ÇATIŞMALARA ARA BASKISI YAPMAK ÜZERE İSRAİL’DE

0

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Gazze şehrinin kuşatıldığını açıkladı. Çatışmaların genel gidişatına bakıldığında harita üzerinde Gazze şehrinin kuzeyden ve güneyden Gazze Şeridi’yle bağlantısının kesildiği görülüyor.

Gazze Şeridi yönetiminin açıklamasına göre, 3 Kasım günü ölen Filistinli sayısı 9 bini geçti. Gazze, havadan karadan ve denizden İsrail saldırısı altında. İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırdılarında Gazze şehrinin batısındaki sahil bölgesine odaklandı. Sahilde yer alan El Reşit Caddesi’ndeki “hedefler” bombalandı.

İsrail Ordusu, istihkamcıların Hamas tünellerini imha etmeye başladıklarını duyurdu. İsrail çatışmalarda bir Hamas komutanının öldürüldüğünü öne sürdü. Hamas ise 4 İsrail askerinin öldüğünü açıkladı. Hamas, çok sayıda İsrail tankının imha edildiğini de bildirdi.

HABERCİLER DE Mİ HEDEF ALINIYOR?

Bu arada bombardımanlar sırasında Fransız Haber Ajansı’nın ve diğer haber kuruluşlarının ofislerinin de isabet aldığı bildirildi. Gazze’deki mülteci kamplarının çevresindeki binaların da bombalandığı belirtiliyor. Bölgenin ortasında yer alan El Maghazi kampının ise doğrudan bombalandığı belirtildi.

ABD İHASI GAZZE ÜZERİNDEYDİ

Bölgedeki çatışmalarda bir başka yeni gelişme ise ilk defa ABD’ye ait bir insansız hava aracının Gazze üzerinde görülmesi oldu. New York Times’ın haberine göre, Amerikalı komutanlar söz konusu hava aracının Hamas’ın elindeki rehineler konusunda İsrail’e yardımcı olmak için bölge üzerinde uçtuğunu açıkladılar.

İSRAİL’E: “SİVİLLER İÇİN SOMUT ADIMLAR ATIN”

ABD en üst düzey diplomatını bölgeye gönderdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Tel Aviv’de… Blinken’in, Gazzeli sivillerin korunması için İsrail’den somut adım talep ettiği belirtildi. Blinken önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı daha sonra İsrail Savaş Kabinesi ile bir araya geldi. Blinken, 4 Kasım Cumartesi günü Ürdün’e geçerek Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile görüşecek. ABD Dışişleri Bakanı ile seyahat eden gazeteciler, Blinken’in diplomatik temas senaryosunun titizlikle hazırlandığını belirtiyorlar.