İngiltere Futbol Federasyonu’ndan “nehirden denize” yasağı!

0

Federasyonun kulüplere tavsiye kararı, Leicester Cityli futbolcu Hamza Choudhury’nin sonradan sildiği paylaşımında “nehirden denize” ifadesini kullanmasının ardından geldi.

Federasyon kaynaklarının basında yer alan açıklamasında, “Dikkatli bir değerlendirmenin ardından, bu ifadenin birçok kişi için saldırgan olduğu ve futbolcular tarafından sosyal medya paylaşımlarında kullanılmaması gerektiğini belirtmek için tüm kulüplere yazı göndereceğiz.” denildi.

Açıklamada, “Bu ifadenin bir futbolcu tarafından tekrar kullanılması halinde, nasıl davranmamız ve karşılık vermemiz gerektiği konusunda polisin rehberliğine başvuracağız.” ifadesi kullanıldı.

Ürdün Nehri ile Akdeniz arasındaki topraklara atıfta bulunan ifade, Filistin’i desteklemek için kullanılıyor.

‘Nehirden denize’ neden tepki aldı?

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki saldırıları hakkında bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamanın son bölümünde, ”Filistin halkına sesleniyor ve diyoruz ki mücadelede birleşelim. Ortak irademizi, mücadelenin sürekliliği ilkesiyle direnişe yansıtalım. Filistin’in en güneyinden en kuzeyine, nehirden denize kadar, tüm halkın ortak direnişinin işgalcinin tüm saldırılarının üstesinden gelebileceğine inanıyoruz. Zafere kadar birlik içinde direniş.” ifadelerine yer verilmişti.