BM: “GAZZE’DE HER GÜN 400’DEN FAZLA ÇOCUK ÖLDÜRÜLÜYOR”

0

BM: “GAZZE’DE HER GÜN 400’DEN FAZLA ÇOCUK ÖLDÜRÜLÜYOR”

Birleşmiş Milletler Mülteciler Ajansı Başkanı Philippe Lazzarini ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF Başkanı Catherine Russell teşkilatın Güvenlik Konseyi toplantısında üyelere Gazze’deki durum hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda Birleşmiş Milletler insani yardım yetkililerinin Gazze’den derledikleri bilgiler paylaşıldı. Buna göre Gazze’de ölen 8,300’den fazla insanın %66’sı kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. UNICEF Başkanı Catherine Russel, ölen çocuk sayısının 3,400 olduğunu bildirdi. Russel, “”Bu, Gazze’de her gün 420’den fazla çocuğun öldürüldüğü veya yaralandığı anlamına geliyor; bu, her birimizi iliklerimize kadar sarsacak bir sayı” dedi.

BÜTÜN ÇATIŞMA BÖLGELERİNDE 1 YILDA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK SAYISINDAN FAZLA

Birleşmiş Milletler Mülteciler Ajansı Başkanı Philippe Lazzarini ise, sayıyı tanımlarken şunları söyledi: “Bu, 2019’dan beri dünyanın çatışma bölgelerinde her yıl öldürülen çocuk sayısını aşıyor”

Lazzarini, BM Güvenlik Konseyi üyelerine hitabında Gazze’de insani yardım için acil bir ateşkesin milyonlarca insan için ölüm kalım meselesi haline geldiğini belirtti. BM yetkilisi, İsrail’i Filistinlileri toplu olarak cezalandırmakla suçladı.

GÜVENLİK KONSEYİ ÜYELERİ NE DEDİ?

BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılan üye ülke temsilcilerinin önemli bir bölümü ise Hamas’ı kınadılar. Buna karşılık konuşmacıların hepsi, sivilleri, hastaneleri, okulları ve temel altyapıyı korumanın İsrail’in yükümlülüğü olduğunu vurguladılar, Gazze’ye giden suyu, yakıtı ve ilacı kestiği için Netanyahu yönetimini eleştirdiler.