Süper Lig 10. hafta/Trabzonspor-Karagümrük, Ankaragücü-Samsunspor, Antalyaspor-Başakşehir

0

Trabzonspor, Karagümrük’e misafir oluyor.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında bugün deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

15 puanı bulunan Karadeniz ekibi, bu sezon deplasmanda çıktığı 4 maçta 3 yenilgi ve 1 galibiyet aldı.

Bordo mavililerde Hüseyin Türkmen, Joaquin Fernandez, Bakasetas ve Orsic sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Trezeguet ise görev verilmesi hâlinde oynayabilecek.

9 puandaki VavaCars Fatih Karagümrük’te ise bu sezon işler istenildiği gibi gitmiyor. 9 maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan kırmızı siyahlılar, 6 maçlık galibiyet hasretine geçen hafta son vermişti.

Yukatel Adana Demirspor’u 2-0 mağlup eden Fatih Karagümrük, Trabzonspor maçından da iyi bir sonuçla ayrılmayı hedefliyor.

Ankaragücü’nün rakibi Samsunspor

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında MKE Ankaragücü, bugün Yılport Samsunspor’u konuk edecek.

Başkent Ankara’da Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyet’i başkent Ankara’da ilan etti. Milli mücadelenin en önemli iki şehri olan Ankara ve Samsun’un futbol takımları, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı gün birlikte sahaya çıkacak.

Teknik direktör Emre Belözoğlu’yla 2 maçta birer galibiyet ve yenilgi alan MKE Ankaragücü, geride kalan 9 haftada 9 puan alabildi.

Ligde galibiyeti olmayan tek takım konumunda bulunan Yılport Samsunspor ise yeni teknik direktörü Markus Gisdol yönetiminde geçen hafta RAMS Başakşehir’le 0-0 berabere kaldı. Ligde 8 maça çıkan ve sadece 2 puanı bulunan Samsun ekibi, son sırada yer alıyor.

Kırmızı-beyazlı takımda bu mücadele öncesinde tek eksik, sakatlığı süren Taylan Antalyalı.

Antalya’da zorlu mücadele. Antalyaspor-Başakşehir

Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında bugün RAMS Başakşehir’i konuk edecek.

Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanacak müsabaka, saat 19.00’de başlayacak. Maçı hakem Ümit Öztürk yönetecek.

Ligde üst üste son iki maçını kaybeden Akdeniz ekibi Bitexen Antalyaspor, çıktığı 9 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayıp topladığı 9 puanla 14. sırada bulunuyor.

Çocuğu ölen Brezilyalı stoper Naldo’nun izinli olduğu Bitexen Antalyaspor’da, geçen hafta sakatlanan defans oyuncusu Güray Vural’ın forma giyip giyemeyeceği ise maç saatinde netlik kazanacak.

8 puanı bulunan RAMS Başakşehir’de ise bu mücadele öncesinde iki eksik bulunuyor. Sakatlıkları süren kaleci Muhammed Şengezer ile savunma oyuncusu Edgar Ie bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Turuncu-lacivertli ekipte hafif sakatlığı bulunan Polonyalı golcü Krzysztof Piatek’in durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.