Zaharova: “Dünyanın geri kalanı Washington’un “pisliğini” temizlemek zorunda kalacak”

0

Zaharova: “Dünyanın geri kalanı Washington’un “pisliğini” temizlemek zorunda kalacak”

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, ABD’nin Filistin-İsrail konusunda “elinden geleni” yaptığını ve dünyanın geri kalanının Washington’un “pisliğini” temizlemek zorunda kalacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı Filistin-İsrail gerginliği hususunda yaptığı açıklamada, ABD’nin Filistin-İsrail konusunda “elinden geleni” yaptığını ve dünyanın geri kalanının Washington’un ‘pisliğini’ temizlemek zorunda kalacağını ifade etti.

Beyaz Saray’ın çatışmada yer almak üzere İsrail’e askeri güç göndermeyeceğini açıklamasının ardından Telegram kanalında açıklama yapan Zaharova, ABD’nin politikası şu sözlerle açıkladı:

“Deyim yerindeyse, yapabileceklerimizi (ABD) zaten yaptık. Ve şimdi her zaman olduğu gibi herkes bu pisliği temizleyecek.”

Zaharova, ABD emlak piyasasındaki çöküşün neden olduğu 2008 mali krizindeki durumu da hatırlatarak açıklamasında, “Dünya ekonomisi bu patlamanın üzerinden bir ay geçmeden çöktü. Dünyayı kurtarmak G20’ye kalmıştı” cümlelerine yer verdi.