Beklenen açıklama geldi. EURO 2032’ye Türkiye ve İtalya ev sahipliği yapacak

0

ürkiye’nin Avrupa Şampiyonası hayali gerçek oldu… UEFA, EURO 2028’i Birleşik Krallık ile İrlanda Cumhuriyeti’nin, EURO 2032’yi ise Türkiye ile İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceğini ilan etti.

UEFA 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) ev sahipliğine ortak aday olan Türkiye ve İtalyan Futbol Federasyonu heyetlerinin talebini kabul etti. EURO 2032 Türkiye ve İtalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

UEFA’nın İsviçre’nin Nyon’daki merkez binasında gerçekleştirilen UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karar çıktı. Türk ve İtalyan heyetlerinin sunumlarını değerlendiren UEFA yetkilileri Türkiye ve İtalya’nın ev sahipliğini kabul etti.

Son dakika… EURO 2032’ye Türkiye ve İtalya ev sahipliği yapacak

UEFA Yönetim Kurulu’nun TSİ 10.30’da başlayan toplantısında aday ülkeler son sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, TFF Onursal Başkanı ve UEFA Yönetim Kurul eski üyesi Şenes Erzik, TFF Futbol Elçisi Volkan Demirel, TFF yönetim kurulu üyeleri, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, yönetim kurulu üyeleri ile İtalya Futbol Elçisi Gianluigi Buffon katıldı.