Aralarında İstanbul da var gece saatlerinden başlayarak 9 Kent için sağanak uyarısı.

0

Aralarında İstanbul da var gece saatlerinden başlayarak 9 Kent için sağanak uyarısı.

Meteoroloji’nin yeni hava durumu raporuna göre, gece saatlerinden itibaren İstanbul dahil çok sayıda il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Eylül’e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yer yer pus bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara; Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus bekleniyor.