‘2022 Avrupa Ödülü’ İzmir’e verildi! 

0

‘2022 Avrupa Ödülü’ İzmir’e verildi! 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen ödüle, İzmir;’ Bir dayanışma kenti’ oluşu ve ‘Avrupa Değerlerini En İyi Temsili’ nedeniyle değer bulundu.

İzmir, Avrupa Ödülü’ne beş kenti geride bırakarak ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ödülü sosyal medya hesabından; “Güzel İzmirim, bu gurur hepimizin! Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Avrupa değerlerini en iyi temsil eden kent seçilerek ‘2022 Avrupa Ödülü’nü’ kazandık. Gençler, umut bu topraklarda hep vardı, yitirmeyin. Beraber yeşerteceğiz.” ifadeleriyle duyurdu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada İzmir’in yurtdışındaki belediyelerle siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliğine verdiği öneme dikkat çekilerek İzmir Enternasyonal Fuarı, Balkan Halk Dansları Festivali, Uluslararası İktisat Kongresi gibi büyük etkinliklerin kentte her yıl düzenlediği ifade edildi. Açıklamada İzmir’de Pandemiye rağmen Sanal Maraton, İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Avrupa Müzik Günü, 5. İzmir Edebiyat Festivali gibi birçok uluslararası kültür ve spor faaliyetinin düzenlendiğinin altı çizildi.

1955’ten bu yana verilen Avrupa Ödülü, Avrupa vatandaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için en önemli araç olmanın yanı sıra Avrupa ideallerinin de yaygınlaştırılmasını sağlayan en üst seviyedeki ödül olarak tanımlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here