Kadıköy’de kültür, sanat, müzik etkinliği; ‘Semtine Has’ 13 Ekim’de başlıyor.

0

Kadıköy’de kültür, sanat, müzik etkinliği; ‘Semtine Has’ 13 Ekim’de başlıyor.

Küratörlüğünü HOOD Base’in yaptığı Semtine Has, 13 – 21 Ekim tarihleri arasında Kadıköy’de çeşitli mekânlarda gerçekleşecek.

Kadıköy’ü yeniden keşfetmek, kültür, sanat, müzik dolu keyifli bir rotayla hayata karışmak isteyenleri bir araya getiren Kendine Has, Thales, Kadıköy Sahne, Karga, Stereogun, Dunia, Muhit, Kolektif House Moda, Hood Base, Stereogun ve Moda Sahnesi gibi Kadıköy ile özdeşleşmiş pek çok mekânda gerçekleşecek.

Hip hop sahnesinin önemli isimlerinden Aga B ve çok sesli koro müziğinin başarılı temsilcilerinden Chromas’ın pop-up performanslarının yanı sıra, Semtine Has ile özdeşleşmiş şeffaf kabinde, müzisyenlerin ve dinleyicilerin bire bir konser deneyimi yaşadıkları “Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz?” de programda yer alacak. Bazı katılımcılar Kalben, Ozbi, Ege Çubukçu, Barış Demirel, Kamufle, Burakbey, Yung Ouzo, Bade Nosa ve İlke Ozan ile bir araya gelme ve tanışma sansını yakalayacak. Youtube’da yer alan “Tutkum Boğuşmak Show” ise Semtine Has’a özel iki saatlik interaktif bir gösteri ile bu sefer Kadıköy Karga’da katılımcılarla buluşacak. Ari Barokas’ın Moda Sahnesi’nde dinleyicilerle bir araya geleceği gecenin yanı sıra özel tadım atölyeleri, sanatçı atölyeleri ve müzik stüdyoları turu, Kadıköy sokak sanatı turu ve söyleşiler gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Semtine Has kapsamında, multidisipliner sanatçılar MRE ve Uğur Acil’in mural çalışmaları sanatseverlerle buluşacak, Onaranlar Kulübü ile kent hackleme etkinliği düzenlenecek. Katılımcılar “Blind Date” tattoo challenge ile Can Levi’nin dövme koltuğunda yerlerini ayırtabilir, Paptircem’in sunumuyla gerçekleşecek canlı karaoke gecesi “Serbest Detone” ile sahneye çıkabilecekler. Sesleri ve renkleri bir araya getiren interaktif oyun “Hazırsan Boyuyorum” da ise katılımcılar mekâna dağıtılmış objeleri Braderin’in DJ seti eşliğinde özgürce boyarken; sanatçılar Bilge Abur ve Kadir Çıtak ile yaratıcılığın ritmini müzikten aldığı renkli bir deneyim yaşayabilecekler. Ableton UG Istanbul iş birliği ile gerçekleşecek Ableton meets Istanbul 2: Electric Boogaloo etkinliğinde Cava Grande ve yuceboi’dan atölyeler, Akın Orbay moderatörlüğünde Ableton Link Jam session’ları ve gece yarısına uzanan DJ setler katılımcılarla buluşacak.

Programda online müzik dergisi Noirgazer’ın Kadıköy Sahne’de Can Bora Tanzer, Cicexcocux ve Varteres Durise’in sahne almasıyla gerçekleşecek “Omengazing” gecesi, Zincir Kıran Kadınlar ile bisikletli takım sürüşü, @suckmywalls ile graffiti’lerin izini sürüp sokak sanatçılarıyla tanışma turu, HOOD Base ile Yeldeğirmeni’ndeki sanatçı atölyeleri ziyareti, Craft Antakya ile “Bizim Kadıköy” Atölyesi ve MUBİ ile Blue Blues Band ve 90’lar sahnesi gibi farklı etkinlikler de yer alıyor. Finalde ise Grup Ses, Mük. ve HOOD Base’in seçkileriyle Kadıköy Stereogun’da dans ve müzik dolu bir gece katılımcılarla buluşacak.

Semtine Has Programı:

Sürekli Etkinlikler:
Uğur Acil’in şişme karakterleri ile mekâna özgü yerleştirme / Karga, Thales

13 Ekim Cuma
Live Painting: MRE & Uğur Acil / Sürpriz
Onaranlar Kulübü ile Kent Hackleme / Thales, Kadife Sokak
Can Levi ile “Blind Date” Tattoo Challenge / HOOD Base
Paptircem ile “Serbest Detone” / Kadıköy Sahne
Kabin Basıncı: Noirgazer Sunar Omengazing / Karga

14 Ekim Cumartesi
Hazırsan Boyuyorum / Kolektif House Moda
Can Levi ile “Blind Date” Tattoo Challenge / HOOD Base
Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz? / Thales
Barış Demirel “BD Deneyimi”
Ege Çubukçu
Pop-Up konser: Chromas / Sürpriz

15 Ekim Pazar
Craft Antakya ile “Bizim Kadıköy” Atölyesi / Thales
Suckmywalls ile Kadıköy Sokak Sanatı Turu
Sokak Sanatı Söyleşisi / Muhit
Pop-Up Konser: Aga B / Sürpriz

16 Ekim Pazartesi
Tadım: Mezopotamya’dan Bugüne Lezzet Rotası / Muhit
Zincir Kıran Kadınlar ile Bisikletli Takım Sürüşü / Kadıköy Sahili
Konser: Ari Barokas (Warm Up: Parham A.G) (Ücretli) / Moda Sahnesi

17 Ekim Salı
Müzik Stüdyoları Turu / Mayday, No:5, Vibes, HOOD Base
18 Ekim Çarşamba
Sanatçı Atölyeleri Turu / Yeldeğirmeni
Tutkum Boğuşmak Show (Ücretli) / Karga

19 Ekim Perşembe
Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz? / Thales
İlke Ozan
Yung Ouzo
Kamufle

20 Ekim Cuma
Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz? / Thales
Burakbey
Ozbi
Ableton Meets İstanbul 2: Electric Boogaloo / Dunia
Atölyeler
Ableton Link Jam
Yuceboi & Oek.
Cava Grande

21 Ekim Cumartesi
MUBI x Semtine Has: Blue Blues Band ve 90’lar Sahnesi / Muhit
Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz? / Thales
Bade Nosa
Kalben
Semtine Has Kapanış Partisi: Yeniden Başlasın / Stereogun
​Mekâna Özgü Yerleştirme: Uğur Acil / Karga, Thales