📽️İsrail’e saldırı: En az 22 kişi öldü, yaklaşık 545 İsrailli yaralandı, İsrail ordusu sakinlere evlerinde kalmalarını söyledi.

0

📽️ İsrail’e saldırı: En az 22 kişi öldü, yaklaşık 545 İsrailli yaralandı, İsrail ordusu sakinlere evlerinde kalmalarını söyledi.

Sabah saatlerinde Hamas militan grubunun sürpriz saldırısıyla Gazze Şeridi’nden İsrail’e binlerce roket atıldı.

İsrail’in birçok kentinden büyük siyah duman bulutlarının yükseldiği görüldü .

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, “Savaştayız ve kazanacağız” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin halkının “yerleşimcilerin terörüne ve askerlerin işgaline” karşı kendilerini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi.

İsrail ambulans hizmetine atıfta bulunan yerel bir habere göre, saldırı sonrasında en az 22 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık bakanlığı, yaklaşık 545 İsraillinin yaralandığını söyledi.

Sosyal medyadaki görüntülerde yanan araçlar ve hasar gören binalar görülüyor

Telefon görüntüleri ayrıca Hamas  savaşçılarının küçük teknelerle İsrail’e ulaşmaya çalıştığını gösteriyordu ve son derece alışılmadık bir gelişme olarak, bazı savaşçıların yamaç paraşütü kullanarak sınırı geçerek silahlı çatışmaların duyulduğu Sderot kasabasına ulaştığı görüldü.

Güvenlik kameralarından alınan görüntülerde, şüphelilerin kamyonet ve motosikletlerle şehre girişleri görülüyor.

İsrail’in güney ve orta kesimlerinde hava saldırısı sirenleri çaldı ve Tel Aviv, Aşkelon, Yavne ve Kfar Aviv şehirlerinde patlamalar yaşandı.

Kurtarma teşkilatı, İsrail’in güneyindeki bir binaya roket isabet etmesi sonucu 70 yaşındaki bir kadının ağır yaralandığını söyledi.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki hedeflere saldırdığını söyledi ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), “Hamas terör grubunun çok ağır bir bedel ödeyeceği” konusunda uyardı.

İsrail ordusu “bir dizi teröristin İsrail topraklarına sızdığını” söyledi ve sınırdaki sakinlere evlerinde kalmaları söylendi.

İsrail askeri sözcüsü, Hamas’ın Cumartesi günkü saldırıda 2.500 roket ateşlediğini söylerken, grubun askeri komutanı Muhammed Deif 5.000 roket atıldığını söyledi.

Bay Deif, Hamas radyosunda “Bugün, dünyadaki son işgali sona erdirmeye yönelik en büyük savaşın günüdür” dedi.

Saldırının “El Aksa Fırtınası Operasyonu”nun başlangıcı olduğunu ve İsrail’in Batı Şeria, Gazze ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa çevresinde uyguladığı şiddete yanıt olduğunu söyledi.

Kaydedilen mesajında ​​”Bugün halk devrimini yeniden kazanıyor” dedi.

Militan, “İşgalcilerin ayakları altındaki dünyayı ateşe vermeliyiz” diye ekledi.