FARKLI BABALARDAN İKİZ KARDEŞLER? MEĞER MÜMKÜNMÜŞ.

0

FARKLI BABALARDAN İKİZ KARDEŞLER? MEĞER MÜMKÜNMÜŞ.

Atv ekranlarında Esra Erol’un programında eş aldatma şikayetiyle başlayan öyküdeki ana tema milyonda bir görülen bir tıp vakasına dönüştü. Eşinin kendisini aldattığını öne süren kadının ısrarıyla yapılan DNA testinde ikinci birliktelikten sonra doğan ikizlerin babalarının farklı kişiler olduğu ortaya çıktı.

Programda şikayetçi niteliğinde olan eşini terkedip iki yıl önce başka bir kadınla evlenen adamın imam nikahlı eşinden bir batında dünyaya gelen “çocukları”ndan birinin başka birinden olduğu anlaşıldı.

Taraflar günlerce Esra Erol’un programında yüzleşmişti. Şikayet edilen baba, ikizlerinin annesi ile olan ilişkisine sahip çıkarak, 13 yıllık resmi nikahlı eşinden boşanmak istediğini açıkladı. Resmi eşin boşanmak için tek bir şartı vardı. O da ikiz bebeklere DNA testi yapılmasıydı.

İkiz bebeklerin annesi kabul edince test yapıldı. DNA testi sonucunda, prgramda yer alan kişi ikizlerden yalnızca birinin biyolojik babası çıktı.

Bebekler çift yumurta ikizi…

OLAYIN BİLİMSEL AÇIKLAMASI

Bilimde bu duruma Heteropaternal süperfekundasyon adı veriliyor. Epey nadir olsa da imkânsız değil. Aynı regl dönemi sırasında ikinci bir yumurtanın salınması durumunda meydana gelebilir. İlk yumurta döllendikten kısa bir süre sonra başka bir yumurta döllenebilir. Yumurtayı dölleyen spermler, farklı kişilerdense bahsettiğimiz durumun ortaya çıkması mümkün.

Esra Erol’un programında bahsedilen durumun ortaya çıkması için kadının bir yumurta salması, bir erkekle seks yapması, ardından başka bir yumurta salması ve başka bir erkekle seks yapması gerekir. Üstelik tüm bunlar, 12-24 saat içinde olmalı.

Küresel tıp kayıtlarına göre dünyada böylesine 19 vaka yaşandı. Biri de Türkiye’de ortaya çıktı.