Ali Koç, 4 hakemin ismini verdi; ‘Titizlikle ve hassasiyetle bakılması gerek’

0

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe’de başkan Ali Koç, Sözcü TV’de gündeme dair açıklamalar yaptı.

Hakem hataları hakkında konuşan Koç; “7 haftada çok garip pozisyonlar yaşadık. Neredeyse her maçta skora etki edecek hatalar yaşadık. Bazı yabancı oyuncularımız, özellikle tecrübeliler hayretler içindeler. Buna rağmen hocamız ve oyuncularımız saha dışıyla hiç ilgilenmediler, onlarla biz ilgileneceğiz dedi.

Koç’un açıklamalarından satır başları şöyle:

-Belki de bütün sezonda yaşanacak hataları, ilk 7 haftada yaşadık. Bunu anlamak çok güç. Biz niye hakemi de yenmek zorunda olalım?

-Birkaç çürük elmalar dışında iyi niyetli, dürüst çok hakemimiz var.

-Bir İzmir gruplaşması gibi bir şey var hakem camiasında. Genelde aslında Ege bölgesi hakemleri. İbanoğlu var, Tolga Özkalfa var Ünsal Çimen var Alper Ulusoy var.

-Bir de Oğuz Sarvan durumu var. Onunla ilgili de bize bilgiler geliyor, arka planda onun olduğuna dair. Ne kadar doğru zaman gösterecek. Hiçbir şey gizli kalmıyor.

-VAR’dan sorumlu kişi Tolga Özkalfa. Maaşlı bir profesyonel ama diş hekimi. Yurt dışından hastaları geliyormuş, 5 hakem seminerinden 3’üne katılamıyor. Alper Ulusoy ile Hakan Ceylan’a kalmış bütün sistem.

-İşin içinde yayıncı kuruluş da var. Hata yapan hakemlerin pozisyonlarını, aklayıcı pozisyonlarla üstünü örtüyorlar. Yayıncı kuruluştaki arkadaşlarına ‘Şu pozisyonları alma’ deniyor. Sadece görüntü değil, istatistiklerle de oynuyorlar. Bunu TFF’nin bilmesinin imkanı yok.

-Daha vahimi var. İddia şöyle; sahadaki hakemi sıkıntıya sokmak istiyorsa VAR başka görüntü veriyor, sahadaki hakeme yardımcı olmak istiyorsa VAR başka görüntü veriyor. Bu iddialar korkunç.

-Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Koray Gençerler ve Serkan Tokat titizlikle ve hassasiyetle bakılması gereken isimler. Bunlar aşikar bir şekilde etrafta konuşuluyor. Bu işler böyle giderse TFF yetkilileri bizim stadımıza giremeyecek hale gelir, çok açık söylüyorum.