The Godfather’a ilham veren örgütü yöneten, ‘Şeytan’ lakaplı mafya patronu öldü

0

The Godfather’a ilham veren örgütü yöneten, ‘Şeytan’ lakaplı mafya patronu öldü

Ocak ayında tutuklanmadan önce 30 yılını kaçak olarak geçiren Sicilyalı mafya babası Matteo Messina Denaro hayatını kaybetti.

61 yaşındaki “patronların patronu”  kanser hastasıydı.

Messina Denaro, sağlık durumunun son haftalarda kötüleşmesi üzerine, maksimum güvenlikli hapishaneden nakledildiği hastanede öldü

Mafyanın bu “son vaftiz babası”  , bir zamanlar bir mezarlığı dolduracak kadar insanı öldürmekle övünüyordu.

Onun yönetttiği örgüt,  daha önce bir epik polisiye romanına ve 1972’nin gişe rekorları kıran filmi The Godfather’a ilham kaynağı olmuştu .

Denaro, terör saltanatının ardından, çok sayıda cinayet, bombalama ve rakip mafya üyelerine, onların masum akrabalarına ve sivillere yönelik saldırılarda oynadığı rol nedeniyle gıyaben 20 ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

“Patronların patronu”, 1992 yılında iki mafya karşıtı savcı Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino’nun öldürülmesinden suçlu bulunmuştu.

Ertesi yıl, Floransa , Milano ve  Roma’da on kişinin ölümüne ve 93 kişinin yaralanmasına yol açan bir dizi korkunç bombalamanın sorumlusuydu .

Vahşi vahşeti kendisine “Şeytan” adını vermesine yol açtı.

Onlarca yıldır kaçak olan Messina Denaro, 16 Ocak’ta polis baskını sonrasında tutuklandı.

Sicilya’nın en büyük şehri Palermo’da kanser tedavisi gördüğü bildirilen özel bir tıbbi kliniği ziyareti sırasında yakalandı.