UYUŞTURUCU DEPOSU GİBİ BİR KREŞ! BİR BEBEK ÖLDÜ 3 BEBEK HASTANEDE

0

UYUŞTURUCU DEPOSU GİBİ BİR KREŞ! BİR BEBEK ÖLDÜ 3 BEBEK HASTANEDE

ABD’de New York polisi, bir kreşte bir bebeğin şüpheli ölümü üzerine fentanil başta olmak üzere büyük miktarda çeşitli uyuşturucular ele geçirdi.

Operasyon, kreşteki bir bebeğin aşırı dozdan ölümü üzerine başlatıldı. Nicolas Dominici adlı 1 yaşındaki bebek 1 haftadır kreşe devam ediyordu. Olayda 3 bebek ise güçlü uyuşturucuya maruz kalmaktan ötürü hastaneye kaldırıldı.

Ölen Nicolas Dominici, Kasım ayında 2 yaşına basacaktı.

BEBEKLER UYUŞTURUCU ZULASININ ÜZERİNDE UYUYORDU

Kreşte bulunan zula ve ve içindeki uyuşturucular.

Uyuşturucular, kreşteki uyku odasında üzerinde bebeklerin uyudukları matın altındaki zulada bulundu. Polise göre, kreşte ele geçirilen uyuşturucular içinde ağırlığı oluşturan fentanil 500 bin kişiyi öldürebilecek miktarda.

 

Kreş olarak kullanılan mekanın sahibi Grei Mendez, suçlamaları reddetti.

Divino Nino adlı kreşin mekan sahibi kadın 36 yaşındaki Grei Mendez tutuklandı. Kreşi işleten kişi 41 yaşındaki Carlisto Acevedo Brito ise aranıyor. Savcılık sanıkları dağıtım amaçlı ölümle sonuçlanan uyuşturucu bulundurmak ve komplo ile suçluyor. Savcı, “sanıkların bebekleri zehirlediklerini iddia ediyoruz” dedi. 

Polisin ele geçirdiği video kayıtları ve diğer delillerle mekan sahibi kadının rahatsızlanan bebekler için acil çağrı merkezi 911’den önce kocasını aradığı, adamın da kreşe gidip dolu torbalarla binayı terkettiği saptandı. Mekan sahibi Grei Mendez’in ayrıca cep telefonundan 20,000 mesajı sildiği belirlendi. Polis söz konusu mesajların kurtarıldığını bildirdi.


FENTANİL ABD’NİN BAŞBELASI

Fentanil, eroinden 50 kat daha güçlü bir uyuşturucu. Bu madde özellikle ABD’de uyuşturucu ile mücadelede ağır bir sorun. Zira yaygınlaşması hızlı ve aşırı dozdan ölüm sayıları vahim. 2010 yılında ABD’de 40,000 kişi aşırı dozdan ölürken bunun % 10’u fentanildendi. 2021’de ise ülkede 100,000 kişi aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetti. Bu kez fentanilden ölümlerin oranı %66’ya çıktı.