11. Bodrum Türk Filmleri Haftası 29 Eylül’de başlıyor.

0

11. Bodrum Türk Filmleri Haftası 29 Eylül’de başlıyor.

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 11. Bodrum Türk Filmleri Haftası (BOTH), 29 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında Bodrumlularla buluşuyor.

Türk sinema sektörünün gelişmesine, yerli filmlerin ulusal ve uluslararası platformda daha efektif pazarlanmasına ve daha geniş kitlelere ulaştırılmasına destek olmak amacı taşıyan Bodrum Türk Filmleri Haftası, “Sinemanın yeri ayrı, sinemada yerin ayrı” sloganıyla Cumhuriyetin yüzüncü yılında 11. kez düzenleniyor. Sinemaseverler etkinlik boyunca sinemanın farklı yönleriyle tanışacak.

29-30 Eylül tarihlerinde, “CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi”nin ardından, 2-5 Ekim tarihleri arasında son dönemin en iddialı filmleri ile buluşurken, gelecek sezonun film tanıtımlarını da yönetmenlerin ve oyuncuların sunumuyla izleme şansı bulacaklar.

Film gösterimleri eş zamanlı olarak Oasis Cinemarine sinema salonları, Bodrum Kalesi, Mumcular Köy Meydanı, Dibeklihan, Bodrum Golf Club gibi pek çok farklı mekânda gerçekleşecek. Ayrıca bu sene etkinlik haftasında sinemaseverlerin de VIP bilet ile katılabileceği özel organizasyonlar var. Bunlardan en önemlisi Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek olan 11. BOTH Açılış ve Ödül Töreni. Bu özel gecede, gelecek sezon yayınlanacak sürpriz bir filmin ilk fragman gösterimi, değerli sanatçıların konserleri, standup ve dans göterileri yer alacak.

ÖZEL ÖDÜL YILMAZ GRUDA ANISINA VERİLECEK

Bodrum Türk Filmleri Haftası 2023 programında geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değerli sanatçı Yılmaz Gruda adına, bir diğeri ise Bodrum’un önemli simgelerinden olan ölümünün 50. yılında Halikarnas Balıkçısı adına iki özel ödül verilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaşam Boyu Onur Ödülü, Genç Başarı Ödülü sektördeki değerli isimlerle buluşacak. Eğlenceli bir komedi filmi olan İllegal Hayatlar ve başrol oyuncusu Mahsun Karaca, bu senenin oldukça ilgi gören filmlerinden Kurak Günler ve başrol oyuncusu Selahattin Paşalı ile Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan, Zafer Algöz, Melek Baykal gibi değerli isimler Bodrum’da sinemaseverlerle buluşacak.

PROGRAM